Tarp „Druskininkų naktinio bėgimo“ nugalėtojų – vyras ir žmona

Per 300 aktyviai nusiteikusių žmonių stojo prie starto linijos savaitgalį surengtame antrajame „Druskininkų naktiniame bėgime“.

11/07/23  •  275 - peržiūros

Lengvoji atletika
Žymantas  avatar

Šis unikalus bėgimas žavus tuo, kad sportininkai startavo jau temstant, o trasoje netrūko įvairių efektų – muilo burbulų, dūmų, šviesos bei muzikos.

Ilgiausioje – 12 km – distancijoje įspūdingą tempą pademonstravo Lukas Tarasevičius. Lietuvos bėgimo plentu čempionas tris ratus aplink Druskonio ežerą bei Vijųnėlės tvenkinį įveikė per 37 min. 46 sek. ir įtikinamai aplenkė visus varžovus.

Antras finišo liniją kirto Simas Stasiukaitis (42 min. 20 sek.), trečias – Vaidas Garbačiūnas (45.02).

Tarp moterų triumfavo druskininkietė Monika Cimakauskaitė (52.25). Antra liko Indrė Kotryna Grinevičienė (55.13), trečia – Lina Buinauskienė (57.04).

8 km bėgime moteriškos lyties atstovės niekuo nenusileido vyrams. Greičiausiai distanciją įveikė Simas Šoliūnas (29.16), o už jo finišavo Vilija Gvildienė (30.30) ir Laura Vaitkevičienė (30.35).

Toliau išsirikiavo Aleksandras Bulyga (31.06), Giedrė Kubiliūtė (31.29) ir Mindaugas Žilys (31.34).

Daugiausiai renginio dalyvių rinkosi vieno rato (4 km) bėgimą. Čia triumfavo šeimyninis duetas – Dainius Liutkus ir Sandra Liutkė. Vieni geriausių Lietuvos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis atstovų finišavo vienos minutės intervale. D. Liutkaus laikas – 13 min. 7 sek., o S. Liutkės – 14 min. 4 sek. Tarp jų įsiterpė tik Edvinas Staskevičius (13.46). Moterų grupėje antra finišavo Iveta Valūnaitė (14.39), trečia – Viktorija Bilotė (17.10).

„Labai smagu, kad abu tapome nugalėtojais. Buvo įdomi patirtis bėgi prieblandoje. Pirmi 2 km buvo labai lengvi, o likusius jau teko pakentėti, bet buvo verta“, – įspūdžiais dalinosi D. Liutkus.

„Bėk drauge su draugu Druskininkuose“ estafetėje 2×4 km nugalėjo „PB Run“ komanda – 25 min. 11 sek.

Didžiausia šio renginio naujovė – startai riedutinininkams. 4 ir 12 km nuotoliuose savo jėgas išbandė ir riedučių mylėtojai. 12 km distancijoje greičiausi buvo Jevgenijus Sokolovas ir Rūta Rakauskaitė, o 4 km – Laurynas Pilkauskas bei Natalija Stoliarova.

Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais, o kiekvienos rungties prizininkai – ir taurėmis. Estafetės, 4 ir 12 km nugalėtojams atiteko „Sportland“ įsteigti „Adidas“ dovanų čekiai. Dalyviai taip pat džiaugėsi „GymOn“ ir „Magvit“ dovanomis.

Jau rugpjūčio 15 dieną vyks dar vienas analogų Lietuvoje neturintis renginys – „RASA bėgimas basomis“. Sportininkai varžysis bėgdami basomis „Vilkės“ golfo laukuose.

Daugiau informacijos: www.sportorenginiai.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai