Lietuvos U19 merginų rinktinė nugali Moldovos rinktinę UEFA Europos čempionato atrankose

Lietuvos U19 merginų futbolo rinktinė triumfuoja prieš Moldovos rinktinę UEFA Europos U19 merginų čempionato atrankų turnyre

10/04/24  •  459 - peržiūros

Komandinis sportas
VideoSportas avatar

Lietuvos merginų U19 futbolo rinktinė pasirodė puikiai UEFA Europos U19 merginų čempionato B diviziono atrankos turnyre Moldovoje. Antradienį jų triumfą užbaigė įspūdinga pergale prieš šeimininkes Moldovos devyniolikmetes.

Lietuvos komanda, vedama stiprių motyvacijos ir talento, nugalėjo Moldovos rinktinę rezultatu 2:0. Šis pasiekimas užtikrino Lietuvai trečią vietą grupėje, surinkus 3 taškus. Nepaisant pralaimėjimų prieš Velso ir Šiaurės Makedonijos komandas, lietuvės rodė ryžtingą ir drąsų žaidimą per visą turnyrą.

Antradienio susitikimas prasidėjo koviniu lygiu, kur abiejų komandų pastangos siekė įvarčio. Tačiau tai buvo Lietuvos rinktinė, kuri pirmoji surado kelią į varžovų vartus. Austėja Petkevičiūtė išnaudojo baudos smūgį ir tiksliai nukreipė kamuolį į vartus, pelnydama pirmąjį įvarčių.

Antro kėlinio pradžioje Lietuvos komanda padidino savo pranašumą. Po gražios kombinacijos puolėja Meida Proscevičiūtė nuginklavo Moldovos vartininkę, įvykdžiusi įvarčio.

Nepaisant galimybių didinti rezultatą, likusią dvikovos dalį lietuvės sugebėjo saugiai kontroliuoti žaidimą ir užtikrinti pergales dviejų įvarčių persvara.

Ši pergalė yra puiki paskata ateities siekiams ir įrodymas, kad Lietuvos futbolo jaunimas turi talento ir potencialo tarptautinėje arenoje. Tai puikus žingsnis į priekį šiai talentingai rinktinei, o šie pasiekimai turėtų būti skatinimas siekti dar didesnių tikslų ateityje.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai