Spalio 4 d. Melnragėje startavo atviras Lietuvos banglenčių čempionatas

Rokas Bakstys siekia apginti Lietuvos banglenčių čempiono titulą

04/10/23  •  291 - peržiūros

Vandens sportas
VideoSportas avatar

Spalio 4 dieną, trečiadienį, Melnragėje, prie uosto vartų, startavo atviras Lietuvos Respublikos banglenčių ir irklenčių čempionatas. Audringas Baltijos jūros prognozuojamas trijų metrų bangas išmėginti pasiryžo 20 vyrų.

Čempiono titulą ginantis Rokas Bakstys nacionalinį čempionatą vadina laukiamiausiu banglenčių renginiu Lietuvoje: „Plaukti banglente varžybose – visai kitaip, negu paprastai išsiyrus į jūrą. Per labai ribotą laiką turi surasti savo bangą ir parodyti ką gali geriausio. Šį sezoną man pritrūko kokybiškų treniruočių bangose, tad iš vienos pusės norisi uždaryti sezoną ir keliauti prie vandenyno, iš kitos pusės – norisi pasiekti gerą rezultatą ir išlaikyti savo poziciją reitinge bei galimybę atstovauti Lietuvai pasaulio čempionate.“

Rokas gegužės mėnesį varžėsi Salvadore vykusiame Pasaulio banglenčių čempionate, kur Lietuvos komanda pasidalino 56-57 vietas tarp 63 valstybių atstovų. Valstybės gali deleguoti po tris vyrus ir tris moteris į čempionatą, o Lietuvos bangų sporto asociacija (LBSA) reitingą sudaro pagal paskutinių trejų metų čempionatų rezultatus.

Kaip pasakoja 2021 metų Lietuvos čempionas bei sertifikuotas Tarptautinės banglenčių asociacijos (ISA) teisėjas Girmantas Neniškis, banglentėse svarbu ne tik šiandieninė forma, tačiau ir ilgametė patirtis bangose.

„Vienose varžybose bet kuriam sportininkui gali pasisekti arba nepasisekti. Dvidešimties minučių plaukime padarius klaidą rezultatas gali skirtis drastiškai, o kartais koją pakišti gali ir gamta – bangų per savo plaukimą gali nė nesulaukti. Todėl LBSA naudoja slenkantį reitingą, kuris įtraukia paskutinių trejų čempionatų rezultatus. Kaip rodo dabartinis reitingas – norint būti stipriausiųjų trejetuke, lipti ant podiumo yra būtina, o čempiono titulas praktiškai garantuoja vietą rinktinėje“, – teigė G. Neniškis.

Kitų metų pasaulio čempionatas vyks Puerto Rike, nuo vasario 22 iki kovo 2 dienos. Šiose varžybose bus išdalinti paskutiniai kelialapiai į Paryžiaus olimpines žaidynes. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto nare esanti LBSA oficialius Lietuvos Respublikos čempionatus organizuoja nuo 2017 metų.

Moterų ir irklenčių įskaitų dalyviai laukia palankesnių sąlygų ir tikėtina į jūrą išsiirs šeštadienį, spalio 7 dieną.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai