R. Meilutytei atlikta pėdos operacija

Po pasaulio plaukimo čempionato sėkmingo užbaigimo, Rūta Meilutytė, grįžusi į Lietuvą su aukso medaliu, stojo į gydymo ir reabilitacijos kelią. Medikai iš asociacijos „LTU Aquatics“ praneša, kad sport..

01/03/24  •  221 - peržiūros

Vandens sportas
VideoSportas avatar

Jau kelis mėnesius Rūtai skaudėjo pėdą intensyvios treniruotės metu. Medikai nustatė kairės pėdos pirmojo padikaulio – nykščio sąnario kremzlės pažeidimą. „Gijos klinikų“ ortopedas-traumatologas Gintautas Pocius komentavo situaciją ir pasakojo apie artroskopinę operaciją, kurios metu buvo atlikta minimaliai invazyvi procedūra.

„Operacija buvo sėkminga, atlikome reikiamus chirurginius veiksmus artroskopijos metu. Minimalus invazyvumas leis tikėtis greito reabilitacinio proceso“, teigė gydytojas. R. Meilutytė, laukia apie 2 mėnesių reabilitacijos proceso, kurio metu jai bus taikomas specialus individualiai pagamintas įtvaras.

Optimistiškos perspektyvos ir planai pooperacinio laikotarpio atžvilgiu

„LTU Aquatics“ sporto vadovas Justas Achramavičius išsako optimistiškas prognozes dėl sportininkės sugrįžimo į įprastą treniruočių ritmą. Tikimasi, kad R. Meilutytė galės pradėti aktyvias treniruotes balandžio pradžioje.

„Gijos klinikose“ atlikta procedūra turėjo pašalinti ilgai varginusią pėdos problemą, kuri trukdė sportininkės treniruotėms. Achramavičius patvirtino, kad tai netrukdo Rūtai Meilutytės planuojamam pasirengimui Paryžiaus olimpinėms žaidynėms.

Asociacija „LTU Aquatics“ išreiškia dėkingumą „Gijos klinikų“ specialistams už profesionalią medicininę pagalbą. Operaciją atlikęs ortopedas-traumatologas Gintautas Pocius ir „Gijos Klinikų“ Ambulatorinės reabilitacijos centro vadovas Vytenis Trumpickas gavo pagyrimus už operatyvumą ir profesionalumą.

„Linkime Rūtai lengvo pooperacinio laikotarpio ir esame tikri, kad sugrįžusi į treniruotes, ji parodys puikius rezultatus“, pridūrė J. Achramavičius.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai