R. Jasiūno klastingos bangos išgyvenimai PWA burlentininkų varžybose

Vienintelis Lietuvos atstovas Rytis Jasiūnas PWA burlentininkų varžybose patyrė ekstremalų incidnetą Ziulto saloje.

02/10/23  •  281 - peržiūros

Vandens sportas
VideoSportas avatar

Prieš kelias dienas Ziulto saloje, Vokietijoje, vykusiame PWA profesionalių burlentininkų varžybose, vienintelį Lietuvos atstovą Ryčių Jasiūną užklupo ekstremalus incidentas. Lenktynių distancijoje, jis buvo parvertės bangos gniaužtuose lekiant 60 km/h greičiu. Nepaisant šio iššūkio, sportininkui pavyko išvengti rimtų sužalojimų, tačiau kova dėl vietos geriausiųjų dešimtuke nebuvo lengva.

Ziulto sala garsėja savo audringais orais, stipriais vėjais, ir didelėmis pakrantės bangomis. R. Jasiūnas, pasirengęs tokiam aplinkos išbandymui, pasakoja apie incidentą: "Artėjome link pirmojo ženklo, mačiau, kad prieš mane yra banga, tačiau ji neatrodė didelė, buvau įsitikinęs, kad lengvai ją „perlipsiu“. Tačiau kaip tik tuo metu ji pasiekė pakrantės seklumą, ėmė traukti vandenį nuo seklumos, jos aukštis gerokai padidėjo, o mano burlentės povandeninis sparnas išlindo iš bangos į orą. Dėl to, lėkdamas 55-60 km/h greičiu staigiai sustojau ir iš 3-4 metrų aukščio verčiausi į vandenį."

Nors burlentininkas nepakankamai gerai įvertino situaciją su bangos judėjimu, jis džiaugiasi, kad sugebėjo atsiskirti nuo inventoriaus ir išvengti didesnės sužalojimų rizikos. Tai yra esminis momentas, kai burlentininkai susiduria su tokiais incidentais, nes didžiausia sužeidimų rizika yra, jei sportininkas negali atsiskirti nuo inventoriaus ir susiduria su kietomis jo dalimis. R. Jasiūnas teigia, kad jo pratimas įtempti tam tikras raumenų grupes padėjo jam šiek tiek amortizuoti smūgį ir apsaugoti savo kūną, ypač kaklą.

Slalomo rungtyje, kurioje varžėsi R. Jasiūnas ir kiti burlentininkai, buvo įvykdyti septyni eliminaciniai etapai. Tačiau dėl peršalimo jis negalėjo dalyvauti keturiuose iš jų, kas labai trukdė kovai dėl geriausių vietų. Prieš susergant, jis buvo 13 vietos, turėdamas vos 6 taškus deficitą nuo 10 vietoje esančio varžovo.




R. Jasiūnas dalinosi savo jausmais: "Žinoma, kad nusivylimas didelis. Visose varžybose stengiuosi save atiduoti 100%. Sveikata tikrai rūpinuosi, tačiau niekas nėra apsaugotas nuo galimybės susirgti netinkamu metu. Teko su tuo tiesiog susitaikyti. Nepaisant to, šių varžybų metu tikrai turėjau progos pasisemti svarbios patirties."

Tarp konkurentų buvo ir žinomi burlentininkai, tokie kaip olimpinės IQFOIL burlenčių pasaulio bei Europos vicečempionas Sebastianas Kordelis iš Vokietijos, kuris užėmė 15 vietą, ir brazilas Mateus Isaac bei prancūzas Nicolas Goyard, kurie šiose varžybose atitinkamai užėmė 5 ir 3 vietas.

PWA profesionalių burlentininkų varžybos vyko rugsėjo 23 - spalio 1 dienomis Ziulto saloje, Vokietijoje, o R. Jasiūnas buvo vienintelis Lietuvos atstovas šiose varžybose ir galutinėje įskaitoje užėmė 23 poziciją. Tai buvo išskirtinai iššūkių kupina patirtis, kuri padės jam tobulinti savo burlentininko įgūdžius kovoje dėl olimpinio kelialapio.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai