Po trijų paeiliui iškovotų dvikovų R.Čepauskas suklupo Europos imtynių jaunimo čempionato pusfinalyje; kovos dėl bronzos

Santjage de Komposteloje tęsiasi Europos imtynių jaunimo čempionatas.

28/06/23  •  248 - peržiūros

Kovinis sportas
Deividas avatar
Graikų-romėnų imtynių turnyre kovojantis Rokas Čepauskas svoryje iki 72 kilogramų nukeliavo iki pusfinalio, tačiau imtyje dėl išėjimo į finalą nusileido vengrui Leventei Levajui.
 
Vilnietis pirmame kėlinuke paleido iniciatyvą, tuo pasinaudojęs vengras susikrovė penkių taškų pranašumą. Tiesa, dar prieš pertraukėlę vilnietis, švystelėjęs varžovą, kiek sušvelnino taškų santykį (2:5).
 
Antroje dalyje viskas buvo Roko rankose. Intensyvus spaudimas davė vaisių – Čepauskui buvo suteikta galimybė atakuoti parteryje. Darbas parteryje – stipri Roko pusė. Iki šios akimirkos Ispanijoje vilniečiui pavykdavo rasti savo taškus pirmame aukšte. Tačiau pusfinalyje atsitiko labiausiai netikėtas dalykas – vengras staigiu judesiu išsilaisvino ir pabėgo iš sau pavojingos padėties, o Rokas liko it musę kandęs.
Likusį laiką vengras sumaniai blokavo Roko atakas ir išplėšė pergalę rezultatu 3:5.
 
Trečiadienį Rokas Čepauskas turės antrą šansą kovoti dėl čempionato apdovanojimo. Rytoj mažajame finale vilnietis sieks čempionato bronzos medalio. Jo varžovas paaiškės po moldavo Vasileso Zabicos ir serbo Ognjeno Jakovljevico akistatos.
 
GR – 72 kg 3-5 v. Rokas ČEPAUSKAS – MDA arba SRB
GR – 72 kg 1/2 Finalo Rokas ČEPAUSKAS – Levente LEVAI (HUN) 3:5
GR – 72 kg 1/4 Finalo Onur YURTADA (TUR) – Rokas ČEPAUSKAS 5:9
GR – 72 kg 1/8 Finalo Rokas ČEPAUSKAS – Anri PUTKARADZE (GEO) 9:0
GR – 72 kg Kvalif. Rokas ČEPAUSKAS – Albert Ivaylov ANGELOV (BUL) 10:1
 
Daugiau informacijos: imtynes.lt
0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai