Oksana Dobrovolskaja – per poziciją nuo kelialapio į paralimpines žaidynes

Paryžiuje vykstančiame pasaulio žmonių su negalia lengvosios atletikos čempionate startavusi Oksana Dobrovolskaja buvo labai arti kelialapio į 2024 m. paralimpines žaidynes, tačiau kaunietei jo pačiup..

14/07/23  •  178 - peržiūros

Lengvoji atletika
Žymantas  avatar

Teresės Nekrošaitės treniruojama disko metikė F11 negalios klasės disko metimo varžybose pagerino asmeninį rekordą ir galutinėje įskaitoje užėmė penktą vietą.

Donato Gribausko/LPAK nuotr.

O. Dobrovolskajai sėkmingiausias buvo penktas metimas, kuriuo Lietuvos paralimpinės rinktinės atstovė diską numetė 33 metrus 48 centimetrus. Nuo ketvirtoje vietoje likusios ir bilietą į Paryžiaus paralimpines žaidynes iškovojusios kolumbietės Yesenios Restrepo mūsų šalies sportininkę skyrė 46 centimetrai.

Planetos čempione šioje rungtyje tapo Kinijos sportininkė, paralimpinė čempionė Liangmin Zhang, kuri Paryžiaus „Charlety“ stadione diską nuskraidino 38 metrus 57 centimetrus.

Aštuoni centimetrai nuo asmeninio rekordo ieties metimo sektoriuje skyrė Lietuvos paralimpinės ekipos senbuvį Joną Spudį, kuris F64 klasės finale įrankį nuskraidino 52 metrus 85 centimetrus. Tai – geriausias sportininko iš Šiaulių šio sezono rezultatas.

„Esu patenkintas savo pasirodymu. Nedaug trūko iki asmeninio rekordo, tik aštuonių centimetrų. Tai rodo, kad dar galima bandyti toliau gerinti rezultatą, tobulinti ir stiprinti tas vietas, kur yra daugiausiai problemų. Bandysiu siekti asmeninio rezultato“, – sakė devintą vietą užėmęs sportininkas.

Šioje rungtyje pasaulio čempiono laurai atiteko indui Sumitui, kuris ietį numetė 70 metrų 83 centimetrus. Tai – naujas planetos rekordas.

Ameniniu rekordu F36 negalios klasės rutulio stūmimo rungtyje džiaugėsi šiaulietis Simonas Strelkauskis. Jis užfiksavo 11 metrų 47 centimetrų rezultatą, kuris lėmė devintą vietą galutinėje įskaitoje.

„Mano tikslas buvo pasiekti 12 metrų, na, bet asmeninį rezultatą pagerinau. Esu patenkintas, kad judu į priekį, bet dar yra kur tobulėti. Manau, kad iki dar geresnio rezultato trūko šiek tiek greičio, užsivedimo ir geresnės technikos“, – sakė daugiau nei pusmetriu asmeninį rekordą pagerinęs šiaulietis.

Pasaulio rekordas krito ir šioje rungtyje. Geriausią planetos rezultatą pasiekė ir aukso medalį iškovojo tunisietis Yassine‘as Guenichis, kurio stumtas rutulys nuskriejo 16 metrų 86 centimetrus.

Paskutinis iš Lietuvos rinktinės sportininkų ketvirtadienio vakarą startavo Genadijus Zametaškinas, kuris varžėsi F32 negalios klasės rutulio stūmimo rungties finale. Planetos pirmenybių debiutantas iš Lietuvos įrankį numetė 6 metrus 6 centimetrus ir užėmė dešimtą vietą.

Pasaulio čempionu tapęs Kinijos atstovas Li Liu pagerino planetos rekordą – 13 metrų 1 centimetras.

Paryžiuje dėl 171 medalių komplektų varžosi beveik pusantro tūkstančio lengvaatlečių iš daugiau nei šimto šalių. Prancūzijoje Lietuvai atstovauja 19 sportininkų, net dešimčiai iš jų tai – debiutinis pasaulio čempionatas. Paryžiuje sportininkai varžosi dėl medalių ir kelialapių į kitų metų paralimpines žaidynes. Paralimpinius bilietus garantuoja šiame pasaulio čempionate užimtos 1-4 vietos.

Lietuvos rinktinės sportininkų startų tvarkaraštis:

Liepos 14 d., penktadienis

10.00 val. Karolis Virkutis (F34 klasė) ietis, finalas

10.08 val. Andrius Skuja (F46 klasė) rutulys, finalas

20.25 val. Eivydė Vainauskaitė (F46 klasė) rutulys, finalas

Liepos 15 d., šeštadienis

19.48 val. Osvaldas Kucavičius (F13 klasė) ietis, finalas

21.32 val. Kęstutis Skučas (T52 klasė) 100 m atranka

Liepos 16 d., sekmadienis

10.04 val. Donatas Dundzys (F37 klasė) diskas, finalas

11.19 val. Kęstutis Skučas (T52 klasė) 100 m finalas (jeigu pateks)

Liepos 17 d., pirmadienis

10.04 val. Eugenijus Vaičaitis ir Karolis Virkutis (F34 klasė) rutulys, finalas

11.49 val. Danas Sodaitis (T47 klasė) 100 m atranka

18.34 val. Ramunė Adomaitienė (F38 klasė) diskas, finalas

21.22 val. Danas Sodaitis (T47 klasė) 100 m finalas (jeigu pateks)

Daugiau informacijos: www.parateam.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai