Lietuvos moterų 3x3 krepšinio rinktinė Izraelyje liko be pergalių

Izraelyje vykstantis 9-asis šio sezono FIBA 3x3 „Women‘s Series“ moterų krepšinio turnyro etapas prastai susiklostė Lietuvos rinktinei (Gabija Meškonytė, Kamilė Nacickaitė, Martyna Petrėnaitė ir Gabri..

03/07/23  •  205 - peržiūros

Gimnastika
Žymantas  avatar

Pirmąją dieną B grupėje lietuvės pralaimėjo visas trejas rungtynes ir baigė savo pasirodymą. Pirmajame ture lietuvės 13:15 pralaimėjo prieš „Gyor“ (Vengrija) klubą. Mūsiškėms nepavyko atsirevanšuoti vengrėms, prieš kurias lietuvės pralaimėjo ir kitame šios savaitės „Women‘s Series“ etape (19:21). K.Nacickaitė pelnė 5 taškus, M.Petrėnaitė ir G.Meškonytė – po 4, o G.Šulskė taškais nepasižymėjo. Nugalėtojų gretose išsiskyrė 9 tšk. pelniusi Klaudia Papp. Lietuvės pataikė tik 1 iš 9 tolimų metimų (vengrės – 2 iš 8), o vengrės gerokai tiksliau už mūsiškes atakavo iš artimesnės distancijos (10/18 metimų prieš 11/26 metimų). Lietuvių situacija dar labiau komplikavosi antrajame ture, kuriame mūsiškės 15:21 nusileido Nyderlandų rinktinei. G.Meškonytė ir K.Nacickaitė pelnė po 5 tšk., G.Šulskė – 4, M.Petrėnaitė – 1. Lietuvės gynyboje nieko negalėjo padaryti prieš Kiki Fleuren, pelniusią net 14 tšk. Trise žaidusios olandės pataikė net 7 iš 10 tolimų metimų (lietuvės – 2 iš 8). Trečiajame ture lietuvės 14:20 pralaimėjo prieš „Neftchi“ (Azerbaidžanas) komandą, kurios pagrindą sudaro krepšininkės iš JAV. K.Nacickaitė pelnė 6 tšk., G.Šulskė – 4, M.Petrėnaitė – 3, G.Meškonytė – 1. Nugalėtojas į pergalę vedė Brianna Ashaki Fraser (10 tšk., 6 atk. kam.). Lietuvės išmetė 17 tolimų metimų (pataikė 5), o iš artimesnės distancijos atakavo vos 8 kartus (pataikė 3).

Turnyre startavo 8 komandos, suskirstytos į 2 grupes po 4. Grupių nugalėtojos pateko tiesiai į pusfinalį, 2-3 vietas grupėse užėmusios komandos žais ketvirtfinalyje, o blogiausių grupių komandos baigė savo pasirodymus. Visi atkrintamųjų varžybų mačai vyks pirmadienį. Lietuvės kiek daugiau nei prieš savaitę tapo Europos žaidynių čempionėmis. 3 iš 4 auksinės rinktinės narių žais Izraelyje. Neatvyko tik aukštaūgė Giedrė Labuckienė, kurią pakeitė G.Meškonytė. Lietuvė su 130 taškų bendroje sezono įskaitoje yra 10-os. Tiesa, mūsiškės dalyvavo tik dviejuose iš pirmųjų aštuonių etapų.


Šiemet FIBA 3x3 „Women‘s Series“ sezoną sudaro net 23 etapai. Tai – naujas rekordas, ženkliai viršijęs 2019 m. skaičių (15 etapų). Per šio sezono etapus iš viso bus išdalinta daugiau nei 1 mln. JAV dolerių prizinio fondo. Tai irgi visų laikų rekordas.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai