Lietuvos lengvaatlečiai pradėjo Baltijos čempionato titulo gynybą

Lietuvos lengvaatletai pasižymi sėkme Baltijos komandinio čempionato pradžioje.

05/08/23  •  244 - peržiūros

Lengvoji atletika
VideoSportas avatar

Penktadienį Valmieroje, Latvijoje, prasidėjo Baltijos šalių komandinis lengvosios atletikos čempionatas, kuriame Lietuvos lengvaatlečiai puikiai pasirodė ir iškovojo 19 medalių. Ši sėkminga pradžia padėjo lietuviams dalintis antrą vietą su latviais, o pirmauja estai. Individualiose rungtyse Lietuvos sportininkai įgyvendino aukštus tikslus ir iškovojo 6 aukso, 6 sidabro ir 7 bronzos medalius.

Vieną iš aukso medalių pasiėmė Ieva Zarankaitė, kuri rutulio stūmimo rungtyje startavo tik antrą kartą šią vasarą. Geriausią Lietuvos sezono rezultatą užfiksavusi ši lengvaatletė dabar daugiau dėmesio skiria disko metimui, kuriame planuoja dalyvauti net 12 kartų. Jos tikslas - įvykdyti olimpinį normatyvą pasaulio čempionatuose.

Kitas auksas buvo iškovotas ietimi metančios Livetos Jasiūnaitės, kuri pasakojo esanti geros formos, tačiau poilsio ir techninių detalių dar reikia. Ji taip pat tikisi dalyvauti pasaulio čempionate ir siekti aukštų rezultatų.

Vyrų pusėje Gediminas Truskauskas pasižymėjo, iškovodamas bronzos medalį 100 m rungtyje ir prisidėdamas prie 4x100 m vyrų estafetės, kuri taip pat užėmė trečią vietą. Nors pasirodymas jam patiko, atsisakė dalyvauti 200 m rungtyje dėl sveikatos problemų, tačiau planuoja dalyvauti kituose varžybose, siekdamas gerų rezultatų.

Penktą kartą Baltijos čempionu tapo Simas Bertašius 1500 m bėgimo rungtyje, o aukso medalius iškovė ir 110 m barjerų bėgimo rungtyje Domas Gailevičius, bei šuoliu į aukštį Mantas Liekis. Geriausi Lietuvos šuolininkai į tolį taip pat nepaliko vilčių ir užsitikrino aukso medalius - Marius Vadeikis 7.61 m atstumu ir Jogailė Petrokaitė 6.39 m.

Lietuvos lengvaatletai puikiai pasirengę ir uoliai treniravęsi, siekdami aukštų rezultatų, ir tai atsipirko. Jie įrodė savo talentą ir komandinę jėgą, o Baltijos čempionato rezultatai tikrai žadina vilčių į ateinančius pasaulio čempionatus. Dabar jie su visas savo jėgomis ruošiasi rugpjūčio mėnesį vyksiančiam pasaulio čempionatui Budapešte.

Visi Lietuvos lengvaatletai iškovojo daug medalių, kuriuos galima laikyti puikiu pasiekimu. Jų puikus pasirodymas Baltijos šalių komandiniame lengvaatletikos čempionate rodo, kad jie yra pasiryžę kovoti dėl aukštų vietų ir aukštų rezultatų tarptautinėse varžybose. Pasaulio čempionatas, kuris vyks Budapešte, taps dar viena galimybe jiems pristatyti savo talentą ir pasiekti aukštus rezultatus.

Straipsnio autorius: „videosportas.lt“ redakcija

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai