Lietuvos dziudo kovotojas Simas Polikevičius laimėjo sidabrą Europos jaunimo olimpiniame festivalyje

Lietuvos dziudo kovotojas Simas Polikevičius dar kartą įrodė savo talentą ir užsispyrimą, laimėdamas sidabro medalį Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, vykstančiame Maribore, Slovėnijoje.....

26/07/23  •  681 - peržiūros

Kovinis sportas
VideoSportas avatar

Lietuvos dziudo kovotojas Simas Polikevičius į Lietuvos rinktinės sąskaitą įskaitė dar vieną medalį Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, vykstančiam Maribore, Slovėnijoje. Kovodamas svorio kategorijoje iki 60 kg, tik finaline nusileidęs rumunui Tudoru Mosoi pasidabino sidabro medaliu. 

„Jaučiuosi pozityviai, tačiau, aišku, tikėjausi geresnio rezultato, nes kova buvo ne pati sunkiausia. Bet yra kaip yra.

Mano dziudo stilius dar nėra idealus ir tikrai galėtų būti geresnis, tikiuosi dar patobulėti“, – sakė S. Polikevičius.

Simonas iškovojo tris įspūdingas pergales, įveikęs ukrainietį Danylo Kravčenko, pusfinalyje nugalėjęs prancūzą Johaną Gringbehi, o pusfinalyje pratęsimo metu sugebėjo palaužti gruziną Tornike Gigauri. 

Sportininką festivalyje palaikė jo mama ir trenerė Svetlana Vetrova, kuri pasidžiaugė jo užsispyrimu ir atkaklumu. Pasak trenerės, Simas yra labai darbštus ir užsispyręs kovotojas, kuris visomis pastangomis nuolat sportuoja. Jis neseniai pradėjo dalyvauti tarptautiniuose renginiuose, o jo sėkmė Europos jaunimo olimpiniame festivalyje yra puikus įrodymas, kad jis keliauja teisingu keliu.

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Simą palaikė ne tik jo artimieji, bet ir visa Lietuvos dziudo bendruomenė, kuri su džiaugsmu šventė šį sidabro medalį kaip šalies garbės ženklą.

 

Europos jaunimo olimpinis festivalis vyksta liepos 23-29 dienomis Maribore, Slovėnijoje. Lietuva atstovauja 53 sportininkai, kurie varžosi devyniose sporto šakose: gimnastikoje, dziudo, kalnų dviračiuose, plento dviračiuose, 3×3 krepšinyje, lengvojoje atletikoje, plaukime, riedlentėse ir tenise. 

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai