Lietuviai toliau sėkmingai gerina rekordus Europos žaidynėse

Trečiadienį Chožuve (Lenkija) vyko antroji į Europos žaidynių programą įtraukto Europos lengvosios atletikos komandinio čempionato diena, kuri buvo itin sėkminga Lietuvos atstovams.

22/06/23  •  286 - peržiūros

Lengvoji atletika
Deividas avatar

Justas Virbickas,

Šalies lengvaatlečiai iškovojo dvi antras vietas, vieną trečią ir tris ketvirtas, o tai komandai atnešė net 83 taškus.

Sėkmingam komandos pasirodymui toną uždavė Marius Vadeikis, kuris šuolio į tolį rungtyje nušoko 7,80 m (antra vieta) ir pakartojo dar prieš 12 metų užfiksuotą asmeninį rekordą. „Kažkas nerealaus. Nušokau ir nesupratau, kas atsitiko, nes daug metų tokio rezultato neturėjau. Kaip antras gimtadienis“, – džiaugėsi komandos šuolininkas.

Po puikaus pasirodymo sportininkas pagyrė ir stadioną: „Stadionas superinis, danga tokia greita, kokios dar nematęs. Užlipi ant jos ir pačios kojos bėga.“

M.Vadeikis nepamiršo padėkoti ir aistruoliams tribūnose: „Atėjo daug palaikymo prie tolio sektoriaus, turbūt, pamatė, kad gerai sekasi (juokiasi). Esu labai dėkingas palaikiusiems.“ Rungtį laimėjo vos 6 centimetrais Marių pralenkęs kroatas Marko Čeko.

Disko metimo sektoriuje Andrius Gudžius įrankį nusviedė 64,94 m ir taip pat užėmė antrą vietą. „Iš manęs reikėjo maksimumo taškų, ką galėjau iškovoti, tai Kristjaną Čehą (69,94 m ir užfiksuotas čempionato rekordas) įveikti net nebuvo realistiška ir planuota“, – po rungties kalbėjo Andrius.

Į antrą vietą taikęs A. Gudžius tikslą pasiekė: „Gana atsargiai kovojau su trečioje vietoje likusiu islandu. Žiūrėjau, ką jis padarys ir bijojau rizikuoti, kad neprisižaisčiau.“

„Paskutiniu bandymu padariau savo rezultatą, bet sektoriuje neišstovėjau. Labai karšta ir sudėtinga man, todėl iškart stiprių metimų nedariau“, – pasakojo komandos lūkesčius pateisinęs disko metikas.

Neseniai iš JAV grįžusi Gabija Galvydytė 800 m rungtyje pagerino savo asmeninį rekordą ir užėmė ketvirtą vietą (2 min. 0,29 sek.). „Emocijos geros, visgi, asmeninis rekordas. Galvojau, kad bėgsiu greitai, bet asmeninio pagerinti nesitikėjau“, – neslėpė vidutinių nuotolių bėgikė.

Po finišo Gabija teigė, jog buvo galima nubėgti ir greičiau: „Daug labai taktiškų klaidų, dėl kurių teko išnaudoti daug jėgų. Apskritai, labai džiaugiuosi tiek stadionu, tiek lietuvių palaikymu.“

G.Galvydytė ketvirtadienį dar bėgs ir 1500 m rungtyje: „Manau, kad jeigu galiu taip 800 m bėgti, tai ir 1500 m bėgsiu greitai. Stengiuosi labai neapsikrauti ir einu atsipalaidavusi, bet asmeninį rekordą tikiuosi užfiksuoti.“ 800 m greičiausia buvo ukrainietė Natalia Krol (1 min. 59,77 sek.).

Ketvirtą vietą iškovojo ir savo pagrindinėje rungtyje startavęs Simas Bertašius. 1500 m per 3 min. 43,01 sek. įveikęs Simas Lietuvos komandai iškovojo 13 taškų. „Pats rezultatas tokiuose čempionatuose dažniausiai būna nenuspėjamas, nes vyksta taktinė kova ir niekas nenori eiti į priekį bei vesti bėgimo“, – komentavo S. Bertašius.

„Manau, kad subėgau neblogai. Šiai dienai ką galiu, tą ir padariau. Trys priekyje buvę vyrukai šį sezoną turi geresnius rezultatus, todėl viskas tendencinga ir logiška. Nei nustebinau, nei nuvyliau“, – po finišo kalbėjo lengvaatletis. Šioje rungtyje triumfavo serbas Elzanas Bibičius (3 min. 41,35 sek.).

Nepriekaištingai 4×100 m estafetėje pasirodė Andrė Ožechauskaitė, Modesta Justė Morauskaitė, Eva Misiūnaitė ir Lukrecija Sabaitytė. Rungtį per 44,06 sek. įveikusios merginos užfiksavo trečią rezultatą Lietuvos istorijoje ir užėmė trečią vietą. Nuo rungtį laimėjusių ir nacionalinį rekordą pagerinusių vengrių atsilikta 0,57 sek.

Trišuolio sektoriuje ketvirtą vietą iškovojo Aina Grikšaitė, kuri pirmu, geriausiu savo bandymu, nušoko 13,53 m. Rungtį laimėjo favoritė iš Ukrainos Maryna Bekh-Romančuk (14,58 m). Aukštą penktą vietą trečiadienį užėmė asmeninį rekordą gerinęs Rapolas Saulius. 400 m barjerinio bėgimo distanciją per 51,64 sek. įveikęs sportininkas nuo nugalėtojo esto Rasmuso Magi atsiliko 3,01 sek.

Aštuntą vietą užėmė ir devynis taškus komandai uždirbo kūjo metikas Tomas Vasiliauskas (68,73 m). Kūjo metimo sektoriuje geriausias buvo ukrainietis Mychaylo Kochanas (77,03 m). 4×100 m vyrų estafetėje dalyvavę Kristupas Seikauskas, Tomas Keršulis, Kostas Skrabulis, Gediminas Truskauskas liko devinti (40,10 sek.), o nugalėjo ukrainiečiai (39,03 sek.).

400 m barjeriniame bėgime Ema Sarafinaitė užfiksavo geriausią Lietuvos sezono rezultatą (1 min. 1,37 sek.) ir užėmė dešimtą vietą. Toje pačioje rungtyje nepavejama buvo ukrainietė Viktorija Tkačuk (55,87 sek.). 110 m barjeriniame bėgime Edgaras Benkunskas liko dvyliktas (14,49 sek.), o 100 m barjerinio bėgimo distanciją Gabija Klimukaitė įveikė per 14,10 sek. ir užėmė keturioliktą vietą. Šiose rungtyse nugalėjo Kipro atstovas Milanas Trajkovicius (13,38 sek.) ir vengrė Luca Kozak (12,89 sek.). Šuolininkei su kartimi Rugilei Miklyčiūtei šįkart rezultato užfiksuoti nepavyko.

Prieš finalinę Europos komandinio čempionato dieną Lietuva turi 231 tašką. Pirmi vengrai (331), antri ukrainiečiai (293,50), treti slovėnai (266,50), o penkti rumunai (228).

 

Daugiau skaitykite:  lengvoji.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai