Kotryna Teterevkova vėl plauks universiados pusfinalyje

Kotryna Teterevkova plauks dar viename universiados pusfinalyje – Pasaulio universitetų žaidynėse Čengdu, lietuvių plaukikė pasiekia aukštus rezultatus ir patenka į 200 m plaukimo krūtine pusfinalį...

04/08/23  •  260 - peržiūros

Gimnastika
VideoSportas avatar

Pasaulio universitetų žaidynės Kinijos mieste Čengdu tęsiasi, ir lietuvių plaukikė Kotryna Teterevkova vėl sėkmingai pateko į antrąjį varžybų pusfinalį po puikaus pasirodymo 200 m plaukimo krūtine kvalifikacijos etape. „LTU Aquatics“ pranešime skelbiama, kad Kotryna yra Vytauto Didžiojo universiteto studentė, kuri vakar pasiekė olimpinį normatyvą 100 m krūtine rungtyje ir pelnė aukso medalį.

Moterų 200 m plaukimo krūtine kvalifikacijoje 21-erių vilnietė nustebino pasirodymu, įveikdama distanciją per 2 min. 30,18 sek. Ir užėmusi trečiąją vietą atrankos etape, pasiekė antrąją vietą bendroje tarp 21 sportininkės. Tik Pietų Afrikos Respublikos atstovė Kaylene Corbett buvo greitesnė, įveikusi distanciją per 2 min. 28,80 sek.

Kotryna Teterevkova yra ir Lietuvos rekordininkė 200 m plaukimo krūtine, kurį ji laikė per 2 min. 22,88 sek. Olimpinis normatyvas šioje rungtyje yra 2 min. 23,91 sek.

Pusfinalių varžybos moterų 200 m plaukimo krūtine prasidės 15.06 val. Lietuvos laiku. O dar prieš tai, 14.33 val., vyrų 200 m plaukimo krūtine finale pasirodys Andrius Šidlauskas, atstovaujantis Lietuvos sporto universitetui. Tiesioginį plaukimų stebėjimą galėsime pamatyti per FISU.TV platformą.

Kituose atrankos etapuose šįryt dalyvavo du lietuviai – Tomas Navikonis, kuris vakar iškovojo universiados vicečempiono titulą, ir Jokūbas Keblys, kuris dar nebuvo startavęs. Tačiau abiem nesisekė pereiti atrankos barjerą. Jokūbas Keblys užėmė 28-ą vietą su rezultatu 50,99 sek., o Tomas Navikonis – 36-ą vietą, įveikdamas distanciją per 51,79 sek. iš 54 kvalifikacijos dalyvių.

Jų plaukimas nepasieks garantuojančio pusfinalio kriterijaus, kuris buvo nustatytas 50,35 sek. Abejų plaukikų karjeros metu jie yra pasiekę greitesnius rezultatus.

Visi lietuviai tikisi, kad Kotryna Teterevkova ir Andrius Šidlauskas toliau pasirodys puikiai ir padarys Lietuvą didžiuojančius įspūdžius universiados varžybose. Sėkmės jiems!

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai