Graplingo federacija švenčia dešimtmetį: apdovanoti geriausi Lietuvos sportininkai

Lietuvos Graplingo Federacija Švęs Dešimtmetį su Garbingais Apdovanojimais

21/02/24  •  86 - peržiūros

Kovinis sportas
VideoSportas avatar

Šių metų vasario 10 dieną Lietuvos graplingo federacija pasipuošė šventine nuotaika, minėdama savo dešimtmetį. Ši entuziastiška organizacija, įkūrta kovos menų entuziasto Kęstučio Smirnovo, per šį laikotarpį išaugo iki vienos didžiausių Lietuvoje kovinio sporto propaguotojų.

Federacijos steigėjas dalinosi prisiminimais: "Netrūko skeptikų ir pašaipų, tačiau aš žinojau, ko aš noriu, ir kiekvienais metais žengiau to tikslo link. Negaliu teigti, kad padarėme maksimumą, bet tikrai daug nuveikėme."

Dešimtmetį švenčiant, graplingo entuziastai susirinko į Šakius, kur buvo ne tik atšvęstas jubiliejus, bet ir pagerbti šiai sporto šakai nusipelnę sportininkai. Geriausiu 2023 metų graplingo kovotoju be kimono disciplinoje tapo Arnas Šaduika, o kovotoja – Miglė Nemanytė. Su kimono disciplinoje triumfavo Aleksandras Juzikas ir Gabija Verkauskaitė.

Federacijos steigėjas K. Smirnovas teigė: "Skaičiai nemeluoja. Praėję metai buvo Arno ir Miglės metai. Lygiai taip pat džiugu ir dėl Aleksandro su Gabija. Juolab, kad jiems tai pirmasis istorijoje apdovanojimas."

Didelį indėlį į graplingo plėtrą Lietuvoje deda Ukmergės dziudo treneriai Artūras Sakas ir Eugenijus Simonaitis, kuriems įteiktas 2023 metų trenerių apdovanojimas. K. Smirnovas pabrėžė: "Be entuziastų, plėtojant naują sporto šaką būtų neįmanoma. Tiek Artūras, tiek Eugenijus nuo pirmų dienų buvo aktyvūs graplingo palaikytojai."

Per dešimtmetį Lietuvos atstovai iškovoję ne vieną Europos ar pasaulio čempionatų diržą, o daug sportininkų gali pasigirti esą atskiros svorio kategorijos čempionai.

K. Smirnovas teigė: "Apdovanojimų skaičiumi nesiskundžiame, bet tikrai nesiruošiame sustoti. Mūsų tikslas – per ateinantį dešimtmetį išlaikyti aukštai iškeltą kartelę."

Šį šeštadienį Panevėžyje Lietuvos graplingo federacija organizuos Lietuvos graplingo imtynių taurės pirmenybes, o kituose renginiuose laukia Baltijos šalių čempionatas ir pasaulio čempionatas Vilniuje spalio 12 dieną.

 
 

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai