Fechtuotoja Viktė Ažukaitė triumfavo turnyre Malmėje

Kasmetiniame tarptautiniame suaugusiųjų fechtavimo turnyre Malmėje (Švedija) lietuvė Viktė Ažukaitė iškovojo aukso medalį tarp 50 sportininkių.

06/06/23  •  229 - peržiūros

Kovinis sportas
Žymantas  avatar

Pirmajame pogrupių rate įveikusi visas priešininkes, o antrajame pralaimėjusi vos vieną dvikovą, lietuvė atkrintamosiose gavo 5-ą varžybų reitingo numerį ir iš karto užsitikrino vietą tarp 32 geriausiųjų. Į geriausių 16-uką ji pateko net 15:2 nugalėjusi 28-ą reitingo numerį turėjusią švedę Emma Li.

Aštuntfinalyje V. Ažukaitė 15:10 įveikė 12-u numeriu reitinguotą švedę Moa Maaninką, ketvirtfinalyje 15:8 pranoko norvegę Iriną Aschehoug, o pusfinalyje 15:12 įrodė pranašumą prieš švedę Anastasiją Jelinevits.

Finale Lietuvos sportininkė užtikrintai 15:11 nugalėjo švedę Louse Ulltjarn.

Kita Lietuvos fechtuotoja Monika Narbutaitė prasibrovė į ketvirtfinalį ir tik jame 8:15 nusileido L. Ulltjarn. Prieš tai M. Narbutaitytė iškovojo aštuonias pergales, tarp jų ir prieš antrą reitingą turėjusią švedę Eden Rose Rendą.

Milda Kikaitė ir Justė Tamošuitytė pateko tarp 32 geriausiųjų ir atitinkamai užėmė 18-ą ir 21-ą vietas.

Liepa Osipauskaitė pasirodymą baigė pirmajame atkrintamųjų varžybų, o Urtei Kasparavičiūtei nepavyko peržengti grupių etapo.

Vyrų grupėje Vaidotas Petraitis užėmė 30-ą vietą tarp 110 sportininkų, o Mindaugas Tamošiūnas liko 39-as.

Daugiau informacijos: www.fechtavimas.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai