Europos imtynių jaunimo čempionatas: Rokas Čepauskas mažojo finalo išvakarėse neabejojo savo pergale – laimėjo bronzos medalį!

Imtynininkas Rokas Čepauskas (72 kg) po devynių metų pertraukos padovanojo Lietuvai Europos jaunimo čempionato bronzos medalį!

29/06/23  •  259 - peržiūros

Kovinis sportas
Deividas avatar

Po pralaimėto pusfinalio vengrui Leventei Levajui, Rokas Čepauskas su artimaisiais pasidalino tvirta žinute: „atsiimsiu rytoj medalį“.

Bronzinė kova buvo bene sunkiausia ispaniškame žemyno čempionate. Graikų-romėnų imtynių turnyro mažojo finalo varžovas – noneiminis moldavas Vasile Zabica, kurio kraitėje kuklios vietos turnyruose ir dar kuklesnės čempionatuose, bet tai galėjo tik suklaidinti statistikos mėgėjus. Puiku, kad Rokas ir jo komanda nepakibo ant šio statistinio jauko.

Moldavas, toli gražu, ne pasaulio jaunių (U17) čempionas bei pasaulio ir Europos jaunių (U17) čempionatų sidabro medalio laimėtojo gruzinas Anri Putkaridzė, kurio trumpą pasipriešinimą Rokas palaužė aštuntfinalyje. Ir visai ne 2022 metų Europos jaunimo (U20) bronzos medalio laimėtojas turkas Onuras Yurtadas, kurį vilnietis patiesė pakeliui į pusfinalį. Tačiau Besarabijos krašto kovotojai pasižymi tiek giliomis tradicijomis, tiek savita technika, todėl, kovojant su jais, būtina įjungti visus vidinius rezervus ir būti budriam iki finalinio teisėjo švilpuko.

Ne išimtis ir Zabica, kuris įrodė, kad į mažąjį finalą pateko neatsitiktinai. Net pralaimėtas pusfinalis vengrui Levajui atrodė mažiau alinantis. Maža to, vengrui vienoje vietoje nusišypsojo sėkmė, o kitoje – pats Rokas padarė kliurką ir padovanojo iniciatyvą.

Lemiamoje dvikovoje dėl bronzos Rokas nepuolė žaisti taktinių žaidimų, nuo pirmų sekundžių ėjo į priekį, bet, reikia pripažinti, gavo gan solidų moldavo atsaką. Visgi, Roko aktyvumas neliko nepastebėtas ir teisėjai suteikė Čepauskui galimybę atakuoti parteryje. Apskritai, ridenimus Rokas atlieka pavydėtinai stabiliai, su gan aukštu naudingumo koeficientu, tačiau mažajame finale Zabicą pavyko atplėšti itin sunkiai ir ne iš pirmo mėginimo. Vėliau paaiškėjo, kad šie iškovoti du darbiniai taškai tapo lemtingais.

Antroje dalyje Roko veiksmai tapo pasyvesniais, jis gavo nuobaudą, bet, nepaisant to, kad moldavui pavyko kilstelėti Roką, jis visgi puikiai apsigynė parteryje. Vieną akimirką Rokas spustelėjo moldavą, pričiupo liemenį ir švystelėjo dvitaškį metimą. Šoninins teisėjas neabejodamas parodė du taškus, tačiau negavo savo kolegų  pritarimo.

Galutinis rezultatas 3:1.

Imtynininkas Rokas Čepauskas po devynių metų pertraukos padovanojo Lietuvai Europos jaunimo čempionato bronzos medalį!

Iki šiol vilniečio aukščiausias pasiekimas yra 2019 metais užimta penkta vieta Europos jaunių (U17) čempionate.

Šiemet Rokas sausio mėnesį Klaipėdoje vykusiame šalies čempionato finale visas šešias minutes palaikė įtampą akistatoje su vienu geriausiu pastarųjų metų Lietuvos imtynininku Kristupu Šleiva, nusileido vos dviejų taškų skirtumu ir tapo šalies vicečempionu.

Įsivažiavęs Rokas Čepauskas tapo tarptautinio turnyro „Tallinn Open” ir Šiaurės šalių čempionato nugalėtoju, iškovojo sidabrą Arvo Haavisto turnyre Estijoje ir Chomutovo Grand Prix varžybose Čekijoje.

Pavasarį Estijoje vykusiame Kristjano Palusalu turnyre Rokas Čepauskas užėmė trečią vietą, tačiau vienoje iš dvikovų jis sugebėjo nukauti Tokijo olimpinių žaidynių prizininką, patį Mohamedą Ibrahimą El-Sayedą iš Egipto!

 

Visi rezultatai:

Graikų-romėnų imtynės

GR – 72 kg 3-5 v. Vasile ZABICA (MDA) – Rokas ČEPAUSKAS 1:3

GR – 72 kg 1/2 Finalo Rokas ČEPAUSKAS – Levente LEVAI (HUN) 3:5

GR – 72 kg 1/4 Finalo  Onur YURTADA (TUR) – Rokas ČEPAUSKAS 5:9

GR – 72 kg  1/8 Finalo Rokas ČEPAUSKAS – Anri PUTKARADZE (GEO) 9:0

GR – 72 kg Kvalif. Rokas ČEPAUSKAS – Albert Ivaylov ANGELOV (BUL) 10:1

 

GR – 60 kg 1/8 Finalo Anri KHOZREVANIDZE (GEO) – Vilius ADOMAVIČIUS 9:1

 

GR – 67 kg 1/8 Finalo Nika BROLADZE (GEO) – Donatas RINDEIKIS 9:0

GR – 67 kg Kvalif. Alexander Menahem KOSTUK (ISR) – Donatas RINDEIKIS 0:9

 

GR – 97 kg Kvalif. Simonas VILIŪLIS – Nurettin KOC (TUR) 2:8

Daugiau informacijos: imtynes.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai