Dangės ralis-festivalis: pirmasis tokio tipo renginys Lietuvoje

Klaipėda ruošiasi dar vienam dideliam rudens renginiui – Dangės ralyje-festivalyje, kuris vyks rugsėjo 23 d.

06/09/23  •  430 - peržiūros

Vandens sportas
ARENA avatar

Renginį organizuoja Lietuvos jūrininkų sąjunga, o jį globoja Klaipėdos miesto savivaldybė. Renginio tikslas – pagerbti Pasaulinę jūros dieną ir sustiprinti Klaipėdos jūrinį identitetą.

Dangės ralyje-festivalyje varžysis 39 komandos, kiekvieną jų sudarys 22 žmonės. Ralis susidarys iš 4 rungčių, užduotis atliks visa komanda arba atskiri jos dalyviai.

Renginio atidarymas vyks rugsėjo 23 d., šeštadienį, 12 val. Meridiano skvere. Varžybos vyks visą dieną.

Be drakono valčių lenktynių, renginio dalyviai ir žiūrovai galės dalyvauti atviroje diskusijoje apie Klaipėdos – jūrinio miesto potencialą ir susidarančias kliūtis jam tinkamai skleistis. Diskusija vyks Meridiano skvere.

Dangės ralis-festivalis – puiki proga jaunimui

Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus džiaugiasi, kad uostamiestyje atsiranda dar vienas jūrinis renginys, kuris galėtų tapti gražia rudenine tradicija.

„Vasarą Klaipėdoje renginių netrūksta, tačiau norėtųsi, kad uostamiestis būtų gyvas ir kitais metų laikais. Ruduo – puikus metas vėl visiems susiburti prie vandens, aktyviai ir turiningai praleisti laiką bei formuoti naujas jūrines tradicijas. Varžybose labai laukiame jaunimo, kuris mokosi Klaipėdoje, ypač pirmakursių, kurie tik dabar įsilieja į uostamiesčio gyventojų gretas. Tai bus puiki proga praplėsti bičiulių ratą ir dar labiau pažinti Klaipėdą. Labai svarbu, kad jauni žmonės įsitrauktų į miesto gyvenimą, nes miestas bus gyvas, jeigu jame šurmuliuos aktyvus ir veržlus jaunimas“, – teigė Arvydas Vaitkus.

Renginio registracija vyksta iki rugsėjo 15 d.

Registruotis dalyvauti Dangės ralyje-festivalyje galima iki rugsėjo 15 d. Registracijos formą rasite Lietuvos jūrininkų sąjungos interneto svetainėje.

Dangės ralis-festivalis – puiki proga Klaipėdos gyventojams ir miesto svečiams aktyviai ir turiningai praleisti laiką, susipažinti su jūros kultūra ir prisidėti prie Klaipėdos kaip jūrinio miesto įvaizdžio stiprinimo.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai