Dainora Žemaitytė: naujoji jaunimo Regbio-7 rinktinės trenerė siekia kelti lygį ir kūrybiškumą

Dainora Žemaitytė taps merginų jaunimo Regbio-7 rinktinės trenerė – misija formuoti naują kartą ir kultūrą Lietuvos regbio padangėje.

22/02/24  •  153 - peržiūros

Komandinis sportas
VideoSportas avatar

Dainora Žemaitytė, ilgametė Lietuvos moterų regbio-7 rinktinės narė, pradės naują etapą savo karjeroje - ji taps Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) merginų regbio-7 rinktinės trenerė. Tai jau ketvirti metai iš eilės, kai ši komanda gauna naują trenerį. Žemaitytė šiuo metu gyvena ir dirba Norvegijoje.

Merginos ruošiasi dalyvauti Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyre, vyksiančiame Lenkijoje liepos 13–14 dienomis. Praėjusiais metais ši jaunimo rinktinė, treniruojama Vytaro Bloškio, užėmė ketvirtąją vietą - tai aukščiausias pasiekimas per trumpą komandos istoriją.

Dainora Žemaitytė dalinosi, kad atsirado noras grįžti ir treniruoti merginas Lietuvoje: „Prieš penkerius metus pagalvojau, kad norėčiau grįžti ir treniruoti merginas. Stebėjau pirmuosius merginų čempionatus ir pastebėjau, kad merginos neretai susipyksta rungtynių metu. Tai buvo didžiausias stimulas atvykti padėti ir parodyti kitą regbio kultūrą.“

Merginų regbio-7 rinktinės rezultatai pastaraisiais metais gerėjo, tačiau šiemet kils iššūkis dėl naujos kartos atsiradimo. Žemaitytė teigia, kad didžiausias tikslas yra užsiauginti naujas mergaites ir sukurti stiprų komandinį ryšį. Ji akcentuoja, kad nors kai kurios merginos ateina iš klubų kaip stiprios, kitos yra silpnesnės, todėl reikia ugdyti solidarumą. Norint pasiekti panašius rezultatus kaip ir pernai, reikės sunkaus darbo.

Konkurencija tarp merginų Lietuvoje dar nėra didelė, ir kiekviena žaidėja yra svarbi. Žemaitytė tikisi, kad dabartinė U18 komanda išlaikys branduolį ir pritrauks naujų talentų, kad galėtų pasiekti gerų rezultatų.

Be to, žinios apie Lietuvos moterų regbio-7 rinktinę taip pat atnaujintos. Jos ruošiasi dalyvauti Europos čempionate, o trenerį Kristianą Tautvydą Jakubą papildė konsultantas AJ De Carvalho Abreu iš Pietų Afrikos. Žemaitytė yra optimistiška dėl šių pokyčių ir tikisi, kad moterų regbis Lietuvoje tęs aukštyn kelią.

„Mano laikais daug kas buvo paremta trenerių entuziazmu, bet dabar yra didesnis dėmesys moterų regbiui. Reikalavimas „Top“ lygos komandoms turėti moterų ekipas yra žingsnis į priekį. Matau daug gerų dalykų Lietuvos regbyje ir viliuosi, kad šio sporto populiarumas toliau augs, o sportuojančių merginų taip pat bus vis daugiau. Manau, kad dabar esame geroje pradžioje“, – teigė trenerė.

Dainora Žemaitytė džiaugiasi, kad Lietuvos regbio įnašas jau lenkia kitas šalis, ir tai teikia jai daugiau motyvacijos dirbti su jaunimą bei skleisti regbio kultūrą šalyje.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai