Žiemos sporto šakų atstovams teikiamos stipendijos – Lietuvos žingsnis link olimpinio pasisekimo

Lietuvos žiemos sporto šakų atstovai ruošdamiesi tarptautiniams renginiams gauns Tarptautinio olimpinio komiteto Olimpinio solidarumo stipendijas, skatinančias jų pasirengimą ir tarptautinį pasirodymą..

26/10/23  •  261 - peržiūros

Žiemos sportas
VideoSportas avatar

Žiemos sporto šakų atstovams teikiamos stipendijos – Lietuvos žingsnis link olimpinio pasisekimo

Lietuvos sporto bendruomenė švenčia puikią žinią – penkiems mūsų šalies žiemos sporto šakų atstovams suteikiamos Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Olimpinio solidarumo stipendijos, siekiant paremti jų pasirengimą 2026 m. Milano-Kortinos žiemos olimpinėms žaidynėms. Šios stipendijos yra skirtos padengti išlaidas, kurias sportininkai patiria ruošdamiesi šiems svarbiems tarptautiniams renginiams.

Pasirinkti penki sportininkai – biatlonininkai Vytautas Strolia ir Maksimas Fominas, dailiojo čiuožimo atstovai Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala bei kalnų slidininkas Andrejus Drukarovas – gaus 1500 JAV dolerių vertės stipendijas kas mėnesį nuo šių metų lapkričio 1 d. iki 2026 m. vasario 28 d. Tai bus svarbi parama jiems siekiant pasiekti aukštų rezultatų ir atstovauti Lietuvai tarptautinėje sporto arenoje.

Svarbu paminėti, kad panašios stipendijos taip pat teikiamos vasaros sporto šakų atstovams, kurie ruošiasi 2024 m. Paryžiaus olimpinėms žaidynėms. Šių stipendijų gavėjai yra pasaulio jaunimo čempionatų medalininkai arba Europos jaunimo čempionai, siekiantys pasirodyti ir pasiekti aukštus rezultatus olimpinėse žaidynėse.

Nepaisant to, kad stipendijos bus skiriamos ne tiesiogiai sportininkams, bet jų sporto šakos federacijoms, tai yra svarbus žingsnis siekiant užtikrinti tinkamą lėšų panaudojimą sportininkų ruošimuisi olimpinėms žaidynėms. Šios stipendijos yra svarbus ženklas Lietuvos sporto plėtrai ir skatina mūsų talentingus sportininkus siekti tarptautinio pripažinimo.

Ši finansinė parama yra neatsiejama nuo tarptautinių olimpinių žaidynių transliacijų finansavimo, kurį užtikrina Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Šis finansavimas yra svarbus, siekiant užtikrinti tinkamą mūsų sportininkų pasirengimą ir jų dalyvavimą svarbiausiuose tarptautiniuose sporto renginiuose.

Ši naujiena rodo Lietuvos įsipareigojimą remti sportininkus ir investuoti į jų pasirengimą, siekiant pagerinti šalies pasirodymą tarptautinėje sporto arenoje. Sėkmės linkme mūsų žiemos sporto atstovams ir tikimės, kad šios stipendijos padės jiems pasiekti puikių rezultatų ir padaryti šalį didžiu.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai