„Voltas – Madaris“ Lietuvos treko taurės lyderiai – Rokas Kmieliauskas ir Dovydas Činga

Panevėžyje, „Kalnapilio“ arenoje, surengtame trečiajame „Voltas – Madaris“ Lietuvos treko taurės varžybų etape po dvi pirmas vietas iškovojo belgas Remis De Mey’us (elito grupė, „Voltas-Madaris Cyclin..

15/02/23  •  471 - peržiūros

Dviračiai
Jokūbas  avatar

Elito grupės bendrojoje įskaitoje po trečiojo etapo lyderiu tapo Rokas Kmieliauskas („Voltas-Madaris Cycling Team“, 221 tšk.). Į antrą vietą pakilo Jomantas Venckus (Lietuvos rinktinė, 216 tšk.), o į trečią – R. De Mey’us (193 tšk.), o į ketvirtą – Mantas Januškevičius („Voltas-Madaris Cycling Team“, 171 tšk.).

Buvęs lyderis Justas Beniušis (Simonos Krupeckaitės sporto akademija, 160 tšk.) trečiajame etape nedalyvavo ir bendrojoje įskaitoje nukrito į penktą poziciją. Į šeštą vietą pakilo Darijus Džervus („Voltas-Madaris Cycling Team“, 148 tšk.). Klasifikuota 60 dviratininkų.

R. De Mey’us laimėjo 1 km asmenines lenktynes laikui (1.07,93). Antras buvo J. Venckus (1.08,01), o trečias – M. Januškevičius (1.08,46). Belgijos dviratininkas su D. Džervumi, R. Kmieliausku ir Aristidu Kelmeliu („Voltas-Madaris Cycling Team“ I) pirmą vietą iškovojo 4 km komandų persekiojimo lenktynėse (4.28.64).  

Komandų sprinto lenktynėse geriausiai pasirodė Panevėžio SC/„Greičio“ komanda – Deividas Zelenauskas, Tadas Baranauskas ir Gabrielius Kundrotas (49,68 sek.).

Eliminavimo rungtį laimėjo ukrainietis Danylo Kyryčenka (Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazija – PRSSG). 2-4 vietas užėmė „Voltas-Madaris Cycling Team“ atstovai – R. Kmieliauskas, M. Januškevičius ir R. De Mey. Skrečo rungties nugalėtoju tapo J. Venckus. Antras finišavo Aironas Gerdauskas (Utenos DSC), o trečias – T. Baranauskas. Pastarasis laimėjo grupines lenktynes dėl taškų (63 tšk.). Antras buvo Olegas Ivanovas („Voltas-Madaris Cycling Team“, 50 tšk.), o trečias – A. Gerdauskas (47 tšk.).

Mėgėjų grupės bendrojoje įskaitoje iš trečios vietos į pirmą pakilo Dovydas Činga (Panevėžio SC/„Greitis“, 173 tšk.). Į antrą vietą iš penktos šoktelėjo Augustas Mažeika („SportoManai“, 164 tšk.), į trečią vietą iš ketvirtos pakilo Arminas Petkevičius („SportoManai“, 162 tšk.), į ketvirtą poziciją iš antros nukrito Paulius Sprindys (Panevėžio „Dviračiai“, 159 tšk.). Penktas klasifikuotas į elito grupę perėjęs Arnas Bilertas (PRSSG, 132 tšk.). Jis po dviejų etapų buvo pirmas. Šeštas išliko Nedas Narbutas (PRSSG, 129 tšk.). Klasifikuoti 58 dviratininkai.

H. Kancers laimėjo 1 km asmenines lenktynes laikui. Antras buvo Paulius Pučinskas (Klaipėdos „Viesulo“ SC), o trečias – D. Činga. H. Kancers nugalėjo ir skrečo rungtyje. Joje antra vietą užėmė kitas latvis Markussas Lagzdinis (MSG), o trečią – Tadas Malinauskas („Blitz“). Pastarasis iškovojo pergalę grupinėse lenktynėse dėl taškų (20 tšk.). Antras buvo D. Činga (19 tšk.), o trečia – Eglė Dubauskaitė (PRSSG/(„SportoManai“, 9 tšk.). Eliminavimo rungtyje geriausiai pasirodė D. Činga. Antras buvo P. Pučinskas, o trečias – N. Narbutas.

4 km komandų persekiojimo lenktynes laimėjo Panevėžio „Dviračiai“ – P. Sprindys, Antanas Budreckis, Stasys Račinskas ir ukrainietis Vitalikas Osipenko. Komandų sprinto rungtyje pirmą vietą iškovojo Klaipėdos „Viesulo“ SC II komanda – ukrainietis Jaroslavas Markelovas, P. Pučinskas ir Arnas Andrijauskas.

„Voltas – Madaris“ Lietuvos treko taurės varžybas sudaro penki etapai. Ketvirtasis etapas vyks vasario 18, o penktasis, finalinis – kovo 11 d.

10 geriausių elito grupės dviratininkų išsidalins beveik 4000 eurų. Pajėgiausiems mėgėjų grupės dviratininkams atiteks rėmėjų dovanos. Įėjimas į varžybas – nemokamas.

Daugiau informacijos: ldsf.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai