Virš Baltijos jūros: Paplūdimio merginos kova su dangumi

Gabrielė Pioraitė – jėgos aitvarų sporto profesionalė, neseniai Baltijos jūroje pasiekė 18,4 metrų aukštį ir taip pagerino savo ankstesnį Lietuvos rekordą.

10/08/23  •  361 - peržiūros

Vandens sportas
Deividas avatar

Jėgos aitvarų sporto profesionalė Gabrielė Pioraitė Baltijos jūroje iššoko į 18,4 metro aukštį, taip pagerindama jos pačios anksčiau pasiektą Lietuvos rekordą. 30 metų sportininkei, grįžusiai po dvejų metų pertraukos dėl traumos.

Gabrielė Pioraitė Lietuvoje žinoma kaip Gabby. Ji yra pasiekusi ne vieną svarbų sportinį rezultatą: prieš dvejus metus su aitvaru iššoko į 17,1 metro aukštį. Naujausias mūsų šalies moterų aitvaruotojų rekordas yra trečias oficialus jos karjeroje.  Tai yra ženklas, kad aitvarai tarp moterų vis labiau populiarėja.

Gabrielė taip pat turi svarbią patirtį "Big Air" disciplinoje - pavojingiausioje aitvarų sporto sferoje. 2020 metų sausio 18 dieną, Keiptaune, Pietų Afrikoje, Gabrielė pasiekė pasaulio rekordą kylančiai net į 23,6 metrų aukštumą.

Lietuvė yra ne tik aitvarų sporto profesionalė, bet ir sėkmės pavyzdys visiems, norintiems pradėti šio sporto mokyklą. Kiekvieną vasarą ji leidžia Lietuvoje, Svencelėje, kur įkūrė savo jėgos aitvarų sporto mokyklą. Gabrielė taip pat yra pirma ir vienintelė planetoje moteris, kuria pasitikėjo "Big Air Kite League".

Gabrielė Pioraitė yra pavyzdys kitoms moterims: jos drąsiai žengia sporto kelyje, nepaisant sunkumų ir iššūkių.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai