Tarptautinis paralimpinis komitetas prisijungia prie Rusijos ir Baltarusijos sporto sankcijų nurašymo

PC nusprendė leisti rusams ir baltarusams dalyvauti 2024 m. Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse, tačiau tik kaip neutralūs sportininkai, tai sukėlė diskusijų bangą.

29/09/23  •  288 Просмотры

Другой
VideoSportas avatar

Paryžius, 2023 m. rugsėjo 29 d. - Tarptautinio paralimpinio komiteto (IPC) sprendimas leisti rusams dalyvauti 2024 m. Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse su neutralia vėliava sulaukė gana įvairių reakcijų. Tai įvyko po ilgų diskusijų ir balsavimo, kurį lydėjo gausių diskusijų dėl Rusijos ir Baltarusijos sporto sankcijų.

Penktadienį IPC paskelbė, kad 74 jo nariai balsavo prieš visišką Rusijos suspendavimą, 65 buvo už ir 13 susilaikė. Tačiau vėliau buvo nubalsuota už tai, kad rusai galėtų dalyvauti tik kaip neutralūs sportininkai.

Šis sprendimas sukėlė gana įvairių reakcijų. Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius pareiškė didelį nusivylimą tokia IPC pozicija. Jis teigė: "Esu labai nusivylęs sprendimu leisti šalims agresorėms Rusijai ir Baltarusijai dalyvauti Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse. Aš, atstovaudamas Lietuvai, balsavau prieš Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimą bet kokia forma – su vėliava ar be jos. Labai liūdna ir apmaudu, kad asamblėjai kitokiam sprendimui pritrūko balsų, o gal ir drąsos, širdies."

Šis sprendimas atsirado po tarptautinės įtampos, kurią sukėlė Rusijos ir Baltarusijos veiksmai, ypač jų invazija į Ukrainą. Rusija ir Baltarusija buvo suspenduotos iš tarptautinės sporto bendruomenės dalyvavimo po šių agresyvių veiksmų.

IPC socialiniame tinkle "X" (buvęs "Twitter") pranešė apie šio sprendimo rezultatus, kurie parodė narių dalijimąsi nuomonėmis dėl šios temos.

Be to, po dviejų savaičių Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) turės priimti savo sprendimą dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse.

Paryžiaus paralimpinės žaidynės turėtų prasidėti 2024 m. rugpjūčio 28 d., o šis sprendimas dėl rusų dalyvavimo tik kaip neutralių sportininkų tikrai bus labai aptariamas ir diskutuojamas visame pasaulyje. Tai primena apie sporto ir politikos sudėtingą santykį ir jo poveikį tarptautinei bendruomenei.

0 Комментарии
Комментариев нет

Статьи по Теме