Sėkmingas pasirodymas: Olivija Baleišytė pasieks dešimtąją vietą pasaulio treko čempionate Glazge

Lietuvos dviratininkė Olivija Baleišytė pasiekė 10-ąją vietą pasaulio treko čempionate Glazge.

05/08/23  •  245 - peržiūros

Dviračiai
VideoSportas avatar

Škotijos mieste Glazge vykstančiame 120-ojo pasaulio dviračių treko čempionate, Lietuvos dviratininkė Olivija Baleišytė sugebėjo pasiekti puikų rezultatą ir užsitikrino dešimtąją vietą moterų skrečo rungtyje. Šį sėkmingą pasirodymą ji skolinga savo treneriui Dmitrijui Leopoldui, kuris vadovauja jos treniruočių procesui.

Pasaulio čempionate per 40 ratų ir 10 km distanciją pasirodžiusi O. Baleišytė pasirodė itin įspūdingai. Ji greitai iškilo į pirmąją vietą ir dviem ratams išlaikė pasiekta poziciją. Tačiau paskutiniame rate ji sumažėjo iki 10-osios vietos, kurią ir išsaugojo iki finišo. Nepaisant to, šis rezultatas yra puikus pasiekimas ir įrodo jos ištikimybę sportui bei norą nuolat tobulėti.

Pasaulio čempionė moterų skrečo rungtyje tapo amerikietė Jennifer Valente, kuri šią garbę iškovojo jau antrą kartą. Ji įveikė 10 km trasą per 11 minučių ir 51 sekundę, vidutinišku greičiu 50,633 km/h. Sidabro medalį pelnė olandė Maike van der Duin, jau trečius metus iš eilės puikiai pasirodanti šioje varžybose. Bronzos apdovanojimą užsitikrino Naujosios Zelandijos atstovė Michaela Drummond.

Olivija Baleišytė, dalyvaujanti šeštą kartą pasaulio čempionate, jau anksčiau demonstravo puikius rezultatus skrečo rungtyje. O. Baleišytė savo įskaitose yra buvusi šeštoji (2019, 2020), trisdešimtoji (2018, 2018) ir 23-ioji (2022) pasaulio pirmenybių rezultatų lentelėje. Jos atsidavimas ir pastangos sporte yra pavyzdys visiems būsimiems ir esamiems dviratininkams Lietuvoje.

Skrečo rungtyje dalyvavo 24 moterys iš tiek pat šalių, ir tai atspindi vis didėjantį pasaulio interesus šiame sporto šakoje. Pasaulio treko čempionatas yra didžiulis sporto renginys, kuris traukia dėmesį ir entuziazmą iš dviratininkų visame pasaulyje.

Informacija: LDSF

Straipsnio autorius: „videosportas.lt“ redakcija


0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai