Ričardo Berankos peties operacija: viltis grįžti į aukščiausią lygį

Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui atlikta peties operacija Vokietijoje.

05/10/23  •  384 - peržiūros

Rakečių sportas
VideoSportas avatar

Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis po ilgų mėnesių skausmo ir diskomforto nusprendė atlikti peties operaciją. Šią savaitę Vokietijoje atlikta operacija buvo sėkminga ir sportininkas dabar pradeda ilgą reabilitacijos kelią.

33 metų tenisininkas 2023 metus pradėjo kaip 168 raketė ATP reitinge, tačiau dėl peties traumos jo rezultatai buvo prasti. Per visą sezoną jis laimėjo tik vieną „Challenger“ turnyrą Prancūzijoje, o į „Didžiojo kirčio“ turnyrus neprasibrovė.

„Nuo sausio mėnesio gyvenau patirdamas didelį diskomfortą ir gerdamas skausmą malšinančius vaistus. Buvo nelengva pasiryžti šiam žingsniui, bet 100% tikiu, kad mano didelis noras kuo greičiau atsistatyti duos teigiamus rezultatus“, – operacijos išvakarėse rašė R. Berankis socialiniuose tinkluose.

Operaciją atliko garsus Vokietijos ortopedas dr. Thomasas Berres. Jis yra gydęs daugelį garsių sportininkų, įskaitant Rafaelį Nadalį ir Rogerį Federerį.

R. Berankis tikisi, kad reabilitacija bus sėkminga ir jis jau kitą sezoną galės grįžti į teniso aikštę. Jis sako, kad jo tikslas yra sugrįžti į aukščiausią lygį ir varžytis su pasaulio geriausiais tenisininkais.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai