Prestižo rungtynės: Vilnius priima Lietuvos rankinio rinktines

Lietuvos rankinio rinktinė sugrįžta į Vilnių po dvejų metų pertraukos

14/09/23  •  238 - peržiūros

Komandinis sportas
VideoSportas avatar

Lietuvos vyrų ir moterų rankinio rinktinės grįžta į šalies sostinę Vilnių po dvejų metų pertraukos. Šis žingsnis pažymėtas kaip svarbus prestižo didinimo ir tarptautinio rankinio populiarumo augimo ženklas.

Paskutiniais metais Lietuvos rankinio rinktinės žaidė Klaipėdoje ir Alytuje, bet dabar, rungtynes žais Vilniuje "Avia Solutions Group" arenoje. Tai leis visoms komandoms dalyvauti visose pasaulio ir Europos čempionatų atrankos turnyrų rungtynėse, kurios bus surengtos sostinėje.

Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas pabrėžė sostinės svarbą šioms rinktinėms. Jis sako, kad prestižo reikalas yra žaisti Vilniuje, kuris yra didžiausias šalies miestas ir natūralus pasirinkimas rinktinėms. Jis prisiminė rungtynes su Ispanijos rinktine, kuriose daugiau nei 5 tūkstančiai žiūrovų palaikė Lietuvos rankininkus. Taip pat Vilniuje buvo pasiekta istorinių laimėjimų, pvz., pergalė prieš Islandijos rinktinę, kuri leido Lietuvai pasiekti 2022 m. Europos čempionatą.


"Avia Solutions Group" arenos vadovas Andrius Žiauberis teigia, kad šis rinktinių sugrįžimas į sostinę padės didinti rankinio populiarumą ne tik Vilniuje, bet ir visame regione. Ši arena tampa "rankinio namais," ir tai yra svarbus žingsnis plėtojant rankinį šalyje.

Lietuvos rankinio federacija pastaruoju metu įrodė savo gebėjimą organizuoti tarptautinius rankinio turnyrus, įskaitant Europos jaunimo ir jaunių čempionatus. Tai padėjo šaliai stiprinti savo pozicijas tarptautinėje arenoje.

Lietuva kartu su Lenkija ir Baltarusija yra tarp pretendentiškų 2026 m. Europos vyrų rankinio čempionato organizatorių, bet dėl įvykių Baltarusijoje turėjo atsiimti savo kandidatūrą. Tačiau Europos rankinio federacija įvertino Lietuvos galimybes šią sporto šaką plėtoti, o bendradarbiavimas su "Avia Solutions Group" arena turėtų padėti pritraukti didžiausius Europos rankinio turnyrus į šalį. 

Artimiausios rungtynės "Avia Solutions Group" arenoje vyks spalio 15 d., kai Lietuvos moterų rinktinė priims Šiaurės Makedonijos nacionalinę komandą. Šios dvikovos bus lemiamos kovos dėl kelialapių į 2024 m. Europos čempionatą.

Viskas rodo, kad Vilnius ir "Avia Solutions Group" arena tampa svarbia vieta Lietuvos rankinio vystymuisi, ir šiandien šio sporto šalininkai su džiaugsmu laukia prestižinių rungtynių sostinėje.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai