Po dviejų dešimtmečių į Biržus grįžo didysis motokrosas

Sekmadienį Biržų motokroso klubo „Agaras“ trasoje vyko 2023 m. „Betsafe“ Lietuvos motokroso čempionato II etapo varžybos.

26/06/23  •  204 - peržiūros

Techninės sporto šakos
Deividas avatar

Tokio rango motokroso varžybų Biržuose nebuvo jau kone dvidešimtmetį. Varžybose, kurios truko dvi dienas, dalyvavo 219 sportininkų iš Lietuvos ir Latvijos: 179 motociklininkai, 28 keturratininkai ir 12 porų motociklais su priekabomis.

„Jei sportininkai džiaugiasi iškovoję čempiono titulą, tai mums, kaip organizatoriams, galimybė surengti Lietuvos čempionato varžybas tolygus tokiam laimėjimui. Šalies mastu tai yra aukščiausio lygio varžybos ir to Biržuose nebuvo mažiausiai dvidešimt metų. Tai reiškia, kad Biržų motokroso trasa pagal technines savybes vėl yra viena geriausių Lietuvoje. Mūsų visai komandai tokia žinia yra per 4-5 metus įdėto triūso įvertinimas“, – sakė trasą prižiūrinčio motoklubo „Agaras“ vadovas Tadas Špokas.

1,75km ilgio trasa pasižymi 17 tramplinų ir 14 posūkių, tad susirinkusiems žiūrovams nestigo efektingų šuolių ir lenkimų. Vakar pirmoje dienos pusėje kovojo motociklininkai 50, 65 ir 125 kūbinių centimetrų ir moterų klasėse, o antroje dienos pusėje vyko intensyvios kovos keturračių ir motociklų su priekabomis klasėse.

Pirmą keturračių važiavimą laimi svečias iš Latvijos Karlis Neija. Antrajame laimė šypsosi Reiniui Bicans, o Karlis Neija finišuoja trečias. Greičiausiųjų trejete tarp latvių įsispraudžia Gediminas Volkavičius, kuris abu važiavimus finišuoja antras. Deja taškų suma garantuoja tik trečią vietą galutinėje įskaitoje. Galutinėje varžybų įskaitoje pergalė atitenka Reiniui Bicans.

Motociklų su priekabomis važiavimus stebėję susirinkę biržiečiai liudijo gražią Biržų miesto dvejetų kovą su broliukais latviais. Pirmąjį mūšį laimėjo kaimynai iš Latvijos Janis ir Reinis Jegorovai. Biržiečių Liutauro Variakojo ir Martins Antons duetas finišuoja antri.

 Antrą mūšį vėl sėkmingai pradeda latvių Janio ir Reinio duetas. Tačiau likus vos trims ratams iki finišo jie prakerta priekinį ratą ir sukaupta persvara prieš varžovus ištirpsta paskutiniame rate. Tuo pasinaudoja kitas biržiečių ekipažas – Tomas ir Mantvydas Baltušiai. Tiksliai atliktas lenkimas viename iš posūkių atneša pergalę antrajame važiavime. Latviai finišą kerta antri.

Po varžybų Tomas Baltušis gyrė keturiolikmečio sūnaus profesionalumą ir neatidavė visų laurų Fortūnai už tokią varžybų baigtį. Pasak jo, aktyvus varžovų spaudimas buvo pagrindinis faktorius lėmęs pergalė važiavime bei garantavęs trečiąją vietą bendroje įskaitoje. Liutauro Variakojo ir Martins Antons duetas iškovoja antrąją vietą, o pirmosios vietos titulas atitenka nesėkmę patyrusiems latviams Janis ir Reinis Jegorovams.

Sekmadienį trasoje susigrūmė pajėgiausių motociklininkų gretos MX1 ir MX2 klasėse. Dėl čempionato taškų rungėsi ir mėgėjai bei pradedantieji MX1 ir MX2 klasių B ir C įskaitose. Greta suaugusiųjų į startą stojo ir 85 kubinių centimetrų klasėje važiuojantys jaunieji sportininkai.

MX1 klasėje pergalę, antrą kartą iš eilės, iškovojo Arminas Jasikonis. Už jo antroje vietoje liko Domantas Jazdauskas. Dovydas Karka finišavo trečias. MX2 klasėje šį kartą nepavejami Latvijos sportininkai Edvards Bidzans ir Maris Pumpurs. Pirmajame etape nugalėjęs Erlandas Mackonis šį kartą finišavo trečias.

Daugiau informacijos: lmsf.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai