LRL lyderiai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai padidino persvarą

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) pergalių seriją pratęsė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Uostamiesčio komanda įveikė artimiausius persekiotojus ir iškovoję jau penktą pergalę iš eilės, dar labiau padid..

19/01/24  •  166 - peržiūros

Komandinis sportas
ARENA avatar

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) pergalių seriją pratęsė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Uostamiesčio komanda įveikė artimiausius persekiotojus ir iškovoję jau penktą pergalę iš eilės, dar labiau padidino savo pranašumą12.

Centrinės LRL turo rungtynės vyko Kaune, kur susitiko dvi pirmąsias vietas turnyrinėje lentelėje užimančios komandos – „Dragūnas“ ir „Granitas-Karys“. Lyderių susitikime atkaklios kovos nebuvo. Svečiuose žaidęs „Dragūnas“ nuo pat rungtynių pradžios dominavo aikštelėje ir iškovojo įtikinamą pergalę 34:26 (18:13)12.

„Dragūno“ gretose rezultatyviausiai žaidė 6 įvarčius pelnęs Gytis Šmantauskas, Mykolas Lapiniauskas ir Tomas Drakšas prie pergalės pridėjo po 5 įvarčius. Kauno komandai 7 įvarčius surinko Matas Jurkevičius, 6 – Modestas Štarolis, 4 – Andrius Montvilas12.

„Tikėjausi atkaklesnės kovos ir didesnio varžovų pasipriešinimo, nes „Granitas-Karys“ visada kovoja iki galo. Gal čia buvo tyla prieš audrą ir varžovai mus norėjo užmigdyti prieš kitą savaitgalį lauksiančią tarpusavio dvikovą Baltijos lygoje. Manau, kad gan lengvą pergalę labiausiai įtakojo geras mūsų pačių žaidimas. Gerai pasiruošėme rungtynėms, išvengėme klaidų. Be to, turime didesnę rotaciją negu varžovai ir jie neišlaikė mūsų diktuoto tempo“, – komentavo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis12.

„Varžovai buvo stipresni visais komponentais. Neišpildėme nieko ką buvome pasiruošę. Neprilygome varžovams nei fiziškumu, nei noru kovoti. To labiausiai ir trūko. Tikiuosi, kad žaidėjams tai bus gera pamoka. Šį sezoną per dažnai tai kartojasi, todėl darysime išvadas, kad daugiau to neliktų mūsų žaidime“, – teigė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas12.

Per 10 rungtynių 14 taškų surinkę „Granito-Kario“ rankininkai nukrito į 3 vietą ir dabar nuo pirmaujančio „Dragūno“ atsilieka 7 taškais. Į antrą vietą pakilo 15 taškų iškovoję Vilniaus „Šviesos“ rankininkai12.

Čempionės titulą ginanti „Šviesa“ svečiuose 29:23 (15:11) įveikė ketvirtoje vietoje esančią Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą. Vilniečiai jau per pirmą kėlinį įgijo keturių įvarčių persvarą, bet iškart po pertraukos alytiškiai laimėjo atkarpą 4:0 ir išlygino rezultatą 15:15. Tačiau lygus rezultatas laikėsi neilgai ir „Šviesa“ vėl sugebėjo atitrūkti bei apčiuopiamą persvarą išlaikė iki finalinės sirenos12.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai