Lietuvos šokėjai į Kiniją išvyko kautis dėl pasaulio čempionato aukso

Net tris artėjančio savaitgalio dienas visų sportinių šokių gerbėjų akys bus nukreiptos į Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) renginius Kinijoje.

20/07/23  •  172 - peržiūros

Šokiai
Deividas avatar

Rytinės Kinijos Usio mieste penktadienį vyks standartinių šokių pasaulio čempionatas, o šeštadienį ir sekmadienį – Lotynų Amerikos šokių bei standartinių šokių Didžiojo Prizo („Grand Slam“) varžybos.

„Be jokios abejonės – šis savaitgalis vienas iš svarbiausių mūsų elitiniams sportininkams šiais metais“, – sakė Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) generalinė sekretorė Diana Gornatkevičienė. Ji pabrėžė, kad, kitaip nei gegužės mėnesį Lietuvoje surengtame profesionalų standartinių šokių pasaulio čempionate, mėgėjų planetos pirmenybėse Lietuvai atstovaus ne viena, o dvi šokėjų poros.

„Į mėgėjų pasaulio čempionatus kiekviena valstybė turi teisę deleguoti po du duetus. Mūsų šaliai atstovaus Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė iš Kauno „Kaspino“ bei Marco Bodini ir Kristina Charitonovaitė iš Šiaulių „Šypsenos“ ir Vilniaus „Ratuto“ klubų.“ – kalbėjo D. Gornatkevičienė.

Nacionalinės federacijos generalinė sekretorė, kalbėdama su žurnalistais, pajuokavo, kad organizacinių rūpesčių federacijai šį kartą nebuvo daug, lyginant su gegužės mėnesio turnyru Lietuvoje, nes organizatorių vaidmenyje šį kartą kolegos iš Kinijos, tačiau taip pat pridūrė, jog baiminasi dėl ten šiuo metu vyraujančio karšto ir itin drėgno oro bei, kaip tokios sąlygos įtakos šokėjų pasirodymus.

Tuo tarpu patys Lietuvai atstovausiantys šokėjai prieš kelionę į Rytų Aziją buvo nusiteikę labai pozityviai ir teigė neturintys jokių baimių.

„Mums labai džiugu, kad šiemet čempionatas vyks Kinijoje. Ten turime labai daug gerbėjų ir mokinių, su kuriais paskutinį kartą matėmės dar prieš pandemiją – net prieš trejus metus… Nuojauta kužda, kad emocijų ir palaikymo čempionate nepritrūksime“, – šypsojosi Ieva Sodeikienė.

Lietuviai Evaldas ir Ieva Sodeikos yra laikomi šio pasaulio čempionato favoritais. Iki šiol jie du kartus yra tapę pasaulio čempionais, du kartus – Europos čempionais, pasaulio žaidynių, pasaulio ir Europos taurių laimėtojais. Mūsų šalies sportininkai yra vienas tituluočiausių visų laikų sportinių šokių duetų pasaulyje.

Gal dėl sukauptos didelės varžybinės patirties, sportininkai sakė, kad didesnio jaudulio nei paprastai nejaučia: „Nesame naujokai, o taip pat šiam čempionatui pasiruošti turėjome kelis mėnesius. Fiziškai pasirengti pavyko puikiai, o emocinis pasirengimas irgi suteikė daug pozityvumo.“

Visgi, I. Sodeikienė atskleidė, kad kiekvieną kartą mintis, jog atstovauja visai Lietuvos sportinių šokių mokyklai, suteikia papildomos atsakomybės. „Tikimės, kad ir Lietuvoje žmonės mus palaikys, o mes padarysime viską, ką galime geriausio.“ – kalbėjo šokėja, paskutines dienas prieš kelionę praleidusi treniruočių stovykloje Lietuvoje.

Tuo tarpu dar viena Lietuvai atstovausianti pora artimųjų palaikymu galės džiaugtis ir Kinijoje. „Į čempionatą atvyks tiek mano, tiek Marco šeimos“, – džiaugėsi Kristina Charitonovaitė.

Marco Bodini ir Kristinos Charitonovaitės duetas teisę vykti į pasaulio čempionatą iškovojo nacionaliniame čempionate, kur šiemet buvo antri. Italo ir lietuvės pora kartu šoka jau septynerius metus, tačiau anksčiau atstovavo Marco gimtajai Italijai, o nuo praėjusių metų tapo Lietuvos atstovais.

„Pasaulio suaugusiųjų čempionate šoksime pirmą kartą. Žinoma, kad mums įtampos yra daugiau, nes varžysimės su absoliučiai geriausiais planetos šokėjais. Visgi, labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad atstovausime Lietuvai!” – patvirtinusi, kad jaučia ir didžiulę atsakomybę, emocijų neslėpė K. Charitonovaitė. Šis duetas savo laimėjimų kolekcijoje taip pat turi pasaulio ir Europos čempionų titulus – tiesa, kol kas jie iškovoti jaunimo ir jaunimo iki 21 m. amžiaus grupėse.

Prieš vieną svarbiausių gyvenimo startų M. Bodini ir K. Charitonovaitė nevyko į stovyklas, treniravosi namų salėje. „Pasiruošimo laikotarpį tinkamai išnaudojome ir stengsimės, kad visas atliktas darbas būtų matyti ant parketo mūsų pasirodymo metu. Mes tikimės, kad pasirodysime geriausiai, kaip šiuo metu galime.“ – tvirtino Marco ir Kristina.

Po penktadienį vyksiančio pasaulio čempionato M. Bodini ir K. Charitonovaitė startuos ir sekmadienio vakarą vyksiančiose standartinių šokių „Grand Slam“ varžybose. Čia prie jų prisijungs ir šių metų šalies čempionai Georgy Kalashnikov ir Domilė Šemeškevičiūtė iš Kauno „Kaspino“ klubo.

Visi sportinių šokių ir Lietuvos šokėjų gerbėjai pasaulio čempionatą bei „Grand Slam“ varžybas iš Kinijos galės tiesiogiai stebėti Pasaulio sportinių šokių federacijos platformoje internete ir pirmą kartą – olimpiniame kanale.

Daugiau informacijos: dancesport.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai