Lietuvos regbininkų triumfas prieš Didžiąją Britaniją Europos čempionate

Istorinė pergalė: Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Hamburge (Vokietija) vykusiame Europos čempionato antrajame etape dėl 9-10 vietų 17:14 nugalėjo Didžiosios Britanijos komandą.

01/07/24  •  155 - peržiūros

Komandinis sportas
VideoSportas avatar

Ši pergalė žymi pirmą kartą, kai Lietuvos regbininkams pavyko įveikti Didžiąją Britaniją, garsėjančią savo regbio tradicijomis. Rungtynėse Domantas Bagužis pelnė pirmuosius taškus, o realizaciją atliko Arnas Prielaidas (7:0). Britai greitai išlygino rezultatą, tačiau Bagužis vėl išsiveržė į priekį, pelnydamas dar 5 taškus (12:7). Antrame kėlinyje Paulius Sugintas pridėjo dar vieną sėkmingą ataką (17:7). Britai atkakliai kovojo ir pelnė 7 taškus, tačiau paskutinėmis akimirkomis lietuvių gynyba išliko stipri, leidžianti švęsti įsimintiną pergalę.

Treneris Paulas Delportas džiaugėsi auklėtinių pasirodymu. Jis pabrėžė, kad savaitgalis buvo sėkmingas ir žaidėjai parodė didelį augimą bei ryžtą. Nors pralaimėjimas Sakartvelui buvo skaudus, komanda pademonstravo puikią kovinę dvasią, ypač rungtynėse su Ispanija ir Ukrainos komanda. Pergalės prieš šias komandas buvo ypatingos ir svarbios, nes jos leido įgyvendinti minimalius tikslus ir parodyti komandos potencialą.

Lietuvos regbininkai Europos čempionate patiesė Didžiąją Britaniją / Regby Europe nuotr.

Lietuviai, užėmę devintą vietą, pelnė keturis įskaitinius taškus. Pirmajame etape Makarskoje (Kroatija) komanda buvo dešimta. Bendroje įskaitoje, surinkusi 7 taškus, Lietuvos rinktinė pakartojo praėjusių metų rezultatą – dešimtąją vietą tarp stipriausių Europos komandų, užtikrindama vietą elitiniame divizione kitais metais.

Hamburgo turnyro finale Airija 19:14 nugalėjo Prancūziją, tačiau bendroje įskaitoje Europos čempionais tapo prancūzai dėl papildomų rodiklių. Airiai pelnė sidabrą, o vokiečiai – bronzą. Ukrainos ir Kroatijos komandos iškrito į žemesnį „Trophy“ divizioną.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai