Lietuvos badmintonininkai kovojo drąsiai, tačiau Turkijos talentai sustabdė Europos čempionate

Lietuvos jaunuosius badmintonininkus Europos čempionate sustabdė turkai

06/08/23  •  171 - peržiūros

Rakečių sportas
VideoSportas avatar

Vilniuje vykstančiame Europos jaunių (U17) badmintono čempionate Lietuvos jaunieji talentai įrodė savo gebėjimus ir pasirodė su dideliu pasitikėjimu ant aikštelės. Tačiau pralaimėjimas susitikime su turkų rinktine privertė juos atkakliau ruoštis artėjančioms asmeninėms varžyboms.

Sekmadienį vykusiame 3-os grupės susitikime „SEB arenoje“, Lietuvos jaunieji badmintonininkai sugebėjo įveikti savo priešininkus iš Latvijos ir Kipro, laimėdami su rezultatu 5-0. Tačiau juos sustabdė ir turkai, kurie buvo favoritai šioje grupėje.

Merginų vienetų susitikime Jorūnė Šalnaitė drąsiai kovojo su Aleyna Korkut, tačiau patyrė pralaimėjimą su rezultatu 13:21, 20:22. Taip pat vaikinų vienetų susitikime Domas Pakšys kovojo sėkmingai, bet taip pat nusileido turkų rinktinės atstovui Mehmetui Can Toremui su rezultatu 22-24, 18-21.

Merginų ir vaikinų dvejetų susitikimuose Lietuvos rinktinė taip pat nusileido turkų duetams. Merginos Jorė Kavaliauskaitė ir Jorūnė Šalnaitė patyrė pralaimėjimą prieš Elifnurai Demir ir Zeynepai Berre Ocakoglu su rezultatu 10-21, 16-21. O vaikinai Rokas Lesinskas ir Nojus Tenikaitis nusileido Arda Dogacui Atanui ir Veyselui Tasdemirui su rezultatu 24-26, 18-21. Mišrių dvejetų susitikime Domas Pakšys ir Jorė Kavaliauskaitė pralaimėjo M. Toremiui ir Aysu Arslan su rezultatu 15-21, 7-21.

Turkijos rinktinė pasirodė labai stipri ir nugalėjo 3-os grupės varžybose, taip užsitikrindama vietą tolimesnėse varžybose dėl čempiono titulo. Tuo tarpu Lietuvos rinktinės nariai neprarado savo drąsos ir nusiteikimo - jie intensyviai ruošiasi artėjančioms asmeninėms pirmenybių varžyboms, kurios prasidės rugpjūčio 8 dieną.

Rinktinės trenerė Vytautė Fomkinaitė atkreipė dėmesį, kad pralaimėjimo priežastis nebuvo viena, o turkai tiesiog buvo stipresni šį kartą. Ji taip pat pasidžiaugė, kad jaunieji badmintonininkai sulaukė didžiulio palaikymo iš tėvų,draugų, bei turėdami namų sienas. Trenerė mano, kad jų komanda turi galimybių pasiekti geresnių rezultatų, tačiau jiems trūko šiek tiek pasitikėjimo savimi ir gebėjimo atkakliai žaisti  setų pabaigose.

Sportininkai taip pat įvertino savo pasirodymą ir su trenerės pagalba analizavo savo klaidas bei trūkumus. Jie suprato, kad labiausiai jiems trūksta suvokimo, kad jie yra viena komanda ir gali nugalėti bet kokius varžovus. Tačiau jie yra pasiryžę išmokti iš šio patirties ir augti kaip sportininkai.

Europos jaunių badmintono čempionatas dar nesibaigėsi, ir tikimės, kad Lietuvos jaunieji talentai pasirodys dar geriau likusiose varžybose ir parodys savo gebėjimus.

Straipsnio autorius: „videosportas.lt“ redakcija

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai