Lietuviai dykumų trileryje: R.Baciuška laimėjo greičio ruožą, L.Kancius du kartus krito

„Abu Dhabi Desert Challenge“ – antrasis pasaulio ralio reidų čempionato etapas. Pirmasis buvo Saudo Arabijoj, Dakaro ralyje. Abu Dabio smėlynuose varžosi net 6 Lietuvos sportininkai.

02/03/23  •  151 - peržiūros

Techninės sporto šakos
Žymantas  avatar

Automobilių T1 kategorijoje SS3 nugalėtoju tapo Nasseras al-Attiyah. Nors avariją patyrė prieš pat finišą, sugebėjo jį pasiekti ir išsaugoti lyderio poziciją. Tačiau dėl sulinkusių lankų turės pasitraukti. Paskui jį finišavo S.Loebas ir H.Lateganas. Tačiau T1 šį kartą Lietuvos atstovų nėra. Pažvelkime į kitas kategorijas, kuriose varžosi lietuviai.

Laisvydas Kancius du kartus krito, bet finišavo antras Motociklų ir keturračių grupėje pirmas finišavo

Toby Price'as. Greičiausias keturratininkas – vietinis atletas A.Ahli. L.Kancius tarp keturračių – antras, o bendroje motorikiuotėje – 21-as. Iš karto paskui jį finišavo motocikliinkas Modestas Siliūnas. Antanas Kanopkinas (keturratis) – 27-tas, iš karto paskui jį kitas CFMOTO Thunder atstovas Adomas Gančierius. Motociklininkas Gediminas Šatkus – 36-as. Turbūt daugiausiai nuotykių patyrė Laisvydas Kancius.

„Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynių trečiąjį greičio ruožą Laisvydas Kancius įveikė greitai, tačiau tai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas. Antroji ir trečioji diena – tai maratoniniai greičio ruožai. Tai reiškia, kad vakar sportininkai po finišo patys per pusvalandį turėjo susitvarkyti savo techniką ir negalėjo naudotis komandos mechanikų pagalba. O šiandien lenktynės tęsėsi, todėl be technikų teko verstis abi dienas ir įveikti bendrai daugiau kaip 500 km.

Organizatorių nuotr.

Antradienį po finišo susitvarkęs techniką Laisvydas nuėjo ilsėtis ir lyg viskas buvo gerai, tačiau šiandien diena prasidėjo sunkiai. „Kažkaip netoli nuo starto važiuojant per vieną kopą griuvau. Nieko nenutiko, kažkiek laiko praradau ir nuvažiavau toliau, tačiau po kurio laiko viskas pasikartojo – griuvau antrą kartą,“ – po finišo pasakojo klaipėdietis.

Laimei, sportininkas nesusižeidė ir jo technika nenukentėjo. Tačiau per tą laiką lietuvį pavijo jo pagrindinis varžovas ir šių lenktynių lyderis iš Jungtinių Arabų Emyratų – Abdulaziz Ahli. Lietuvis nenorėjo jo paleisti todėl „prisikabino“ ir taip kartu sportininkai pravažiavo iki pat finišo. „Bandžiau dar nuo jo pabėgti, bet kažkaip ne mano diena – šiandien labai sunkiai važiavosi. Vėliau nutariau neberizikuoti ir ramiai atvažiuoti iki finišo. Taip ir nutiko,“ – finišavęs įspūdžiais dalinosi Laisvydas Kancius. Šiuo metu bendroje įskaitoje iki lenktynių finišo likus dviem greičio ruožams Laisvydas Kancius užtikrintai žengia antras – nuo lyderio A. Ahli jis atsilieka 45 minutes.

Rokas Baciuška – T4 kategorijos lyderis

Rokas su šturmanu Oriol Vidal Montijano užėmė pirmą vietą, nors buvo ir sudėtingų trasos vietų, kur sunkiau sekėsi identifikuoti kopų aukštį. Laukia dar dvi iššūkių pilnos dienos, tad, Roko teigimu, jie stengsis laikyti savo tempą, nepasiduoti vietiniams.

Kovoja dėl kelialapio į Dakarą

Kiti lietuviai kovoja dėl kelialapio į kitą Dakarą. Laukia pati ilgiausia diena Ketvirtadienį „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynėse dalyvių laukia pati ilgiausia diena – teks įveikti 308 km ilgio greičio ruožą.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai