Lietuviai ambicingai pradėjo Europos jaunių badmintono čempionato asmenines varžybas

Vilniuje vykstančiame Europos jaunių (U17) badmintono čempionate prasidėjo asmeninės varžybos. Lietuviai į karjerą kraitį įsimetė skirtingą patirtį, tačiau ryžto ir ambicijų tikrai netrūksta...

09/08/23  •  277 - peržiūros

Rakečių sportas
Deividas avatar

Asmeninės varžybos prasidėjo mišrių dvejetų susitikimais. Lietuviai Jurgis Jatulis ir Taja Leonovič pralaimėjo pirmojo rato susitikimą su Turkijos atstovais Gokay Golu ir Nisa Nur Cimen (8:21, 18:21).

„Pirmajame sete viskas buvo labai blogai, kažkaip nesugebėjome susižaisti, – po susitikimo sakė J. Jatulis. – Prieš antrą setą trenerė patarė nekelti smūgių ir dažniau atakuoti – taip prasidėjo geras žaidimas“.

Nors jaudulio ir streso tikrai buvo, tačiau T. Leonovič patikino, kad dvejetus žaisti yra smagu – šalia visuomet yra partneris, kuris palaiko ir padeda sunkiausiose akimirkose.

„Manau, tai mus ir gelbėjo antrame sete – vienas kito palaikymas“, – sakė jaunoji badmintonininkė.

T. Leonovič tęs kovas merginų vienetų ir dvejetų varžybose, J. Jatulis – vaikinų dvejetuose.

„Manau, ten seksis kur kas geriau, – nusišypsojo T. Leonovič. – Ir burtai nulėmė bent jau ne varžovus iš Turkijos. Ir kryptingų treniruočių, skirtų būtent šiems susitikimams, buvo daugiau prieš čempionatą“.

Vaikinų vienetų pirmojo rato susitikimą laimėjo Domas Pakšys: 21:10, 21:9 įveiktas norvegas Jakobas Langelandas Risa.

„Esu nusiteikęs tik pergalėms. 100 procentų! Stengsiuosi pasiekti finalą. Jaučiuosi kupinas motyvacijos, pažiūrėsime, kaip pavyks viską įgyvendinti“, – sakė D. Pakšys.

Mišrių dvejetų susitikime D. Pakšys ir Jorė Kavaliauskaitė įveikė latvius Tomą Salą ir Nikolą Mukielę (21:14, 21:12).

„Nebuvo per sunkiausia, bet nebuvo ir lengva. Abu džiaugiamės, kad įveikėme pirmąjį varžybų etapą“, – po pergalės prieš latvius sakė J. Kavaliauskaitė.

Pergale džiaugėsi ir Rokas Lesinskas su Goda Vancevičiūte, kurie 21:14, 21:13 įveikė austrus Thomasą Wieslerį ir Amelie Thurnherr.

Antradienį paaiškėjo komandinių varžybų laimėtojai. Aukso medalius iškovojo Danijos jaunieji badmintonininkai, sidabru pasipuošė turkai, o bronzą pasidalijo čekai ir ukrainiečiai.

LBF informacija

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai