„Kauno-VDU“ tinklininkės kovingai nusileido „Olympiakos“

Jauna Kauno komanda sužaidė gražų mačą su garsiuoju Pirėjo klubu

08/11/23  •  264 - peržiūros

Komandinis sportas
VideoSportas avatar

„Kauno-VDU“ tinklininkės CEV Iššūkio taurės pirmosiose šešioliktfinalio rungtynėse namuose 0-3 (18:25, 21:15, 18:25) pralaimėjo žymiam Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubui.

Rungtynių pradžioje kaunietės kelis sykius pirmavo, bet vėliau gerokai labiau patyrusios varžovės perėmė iniciatyvą ir įgijo 6-8 taškų pranašumą, kurį išsaugojo iki seto pabaigos.

Antrajame sete „Kauno-VDU“ tinklininkės pelnė pirmuosius du taškus. Nors vėliau „Olympiakos“ komanda išsiveržė į priekį, aistringai žiūrovų palaikomos kaunietės atkakliai priešinosi savo varžovėms. Vėliau mūsiškės dar kelis sykius lygino rezultatą, bet galiausiai seto pabaigą užtikrinčiau sužaidė viešnios iš Graikijos.

Trečiajame sete jauna Kauno komanda padovanojo žiūrovams keletą gražių epizodų, po kurių dar buvo išsiveržusios į priekį 9:8. Visgi tuomet „Olympiakos“ tinklininkės išnaudojo savo patirtį bei kauniečių klaidas ir atitrūko nuo šeimininkių 20:13. Mačo pabaigoje gražinti intrigos kaunietėms nebepavyko.

„Kauno-VDU“ treneris Pavelas Selivanovas teigė, kad jauna komanda žaidė gerai, bet per daug jaudinosi ir išsigando garsaus „Olympiakos“ vardo.

„Nesu nusivylęs, bet norėjosi šiek tiek daugiau. Tikiu, kad daug kur galime tobulėti ir laimėti. Šįkart merginos per daug nervinosi ir išsigando garsaus „Olympiakos“ vardo. Žaidimo vertinti nenoriu – tą gali padaryti žiūrovai. Mes tikrai galime žaisti geriau“, - sakė P. Selivanovas.

„Olympiakos“ treneris Lorenzo Micelli sutinka, kad komandų lygis šiek tiek skiriasi, nes jos rungtyniauja skirtingo pajėgumo čempionatuose.

„Žinau Baltijos lygą ir jos pajėgumą. Kauno komanda yra pajėgi būti tarp stipriausių šioje lygoje, bet Europoje atsiranda daugiau profesionalumo. Matau tarp kauniečių pajėgių žaidėjų, kurios turi potencialo žaisti tokiame lygyje. „Kaunas-VDU“ turi neblogą sudėtį ir žaidžia gerą tinklinį, tačiau to neužtenka žaidžiant su tokiomis komandomis kaip mūsų. Juolab kad CEV Iššūkio taurėje dalyvauja ir Italijos klubai, kurie stipresni už mus. Kelias link elitinių komandų nėra lengvas, bet toks turi būti Baltijos lygos komandų tikslas“, - aiškino L. Micelli.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai