Istorinis momentas šiauliuose: „Šauliai Open 2024“ čempionai iškeliavo į Prancūziją ir Čekiją

Praėjusią savaitę Šiauliuose vykusiame „Šauliai Open 2024“ turnyre įvyko nuostabių pasirodymų, kurie iškėlė jaunųjų tenisininkų talentus. Prancūzijos ir Čekijos čempionų taurės dabar keliauja į naujas..

26/02/24  •  135 - peržiūros

Rakečių sportas
VideoSportas avatar

Tarptautinės teniso federacijos (ITF) aštuoniolikmečių tenisininkų turnyro „Šauliai Open 2024“ finaluose buvo įspūdingų pasirodymų.

Vaikinų vienetų varžybose prancūzas Felixas Balshaw įveikė JAV tenisininką Carelą Aubrielį Ngounoue rezultatu 6:2, 6:1, pasiekdamas aukštą vietą ITF reitinge - 141.

Merginų pusfinalo susitikime čekė Vendula Valdmannova (ITF-36) sutriuškino Švedijos tenisininkę Linea Bajraliu (ITF-202) rezultatu 6:4, 4:6, 6:1. V. Valdmannova buvo aukščiausią ITF reitingą turinti dalyvė.

Vaikinų dvejetų turnyro nugalėtojais tapo vokiečiai Mika Petkovičius (ITF-150) ir Maxas Stenzeris (ITF-42). Merginų dvejetų finale triumfavo čekės Sarahai Melany Fajmonovai (ITF-121) ir Nelai Jandovai (ITF-106).

Šiaulių teniso akademijos vadovas Mindaugas Šerepka dalijosi įspūdžiais: „Šis daugiau kaip dvidešimtmetį Šiauliuose vykstantis jaunių teniso turnyras tapo ne tik mūsų akademijos, bet ir visos Lietuvos teniso tradicija. Mes stengiamės kiekvienais metais praturtinti šias varžybas, pavyzdžiui, šiemet antrą kartą visos kovos buvo tiesiogiai transliuojamos internetu mūsų parnerių platformoje videosportas.lt“

Geriausią pasirodymą iš lietuvių parodė praėjusių metų Lietuvos U-18 čempionas kaunietis Dovas Deršonas (ITF-946), kuris pasiekė į vienetų turnyro ketvirtfinalį.

„Šauliai Open“ yra aukščiausios kategorijos jaunų teniso varžybos Baltijos šalyse. Šių metų turnyras dar kartą patvirtino, kad jaunieji Lietuvos tenisininkai turi kokybę ir potencialą pasirodyti tarptautinėje arenoje.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai