Europos jaunių badmintono čempionate startuoja talentingi Lietuvos sportininkai

Vilniuje prasideda Europos jaunių badmintono čempionatas - Lietuvos jaunuoliai pasirengę kovai dėl aukštų rezultatų

04/08/23  •  275 - peržiūros

Rakečių sportas
VideoSportas avatar

Vilniuje, rugpjūčio 4-12 dienomis, prasidėjo Europos jaunių (U17) badmintono čempionatas, kuris vyksta Vilniaus "SEB arenoje". Čempionate dalyvauja 308 jaunieji badmintonininkai iš 40 valstybių. Savo talentą šiuose varžybose demonstruos ir Lietuvos rinktinės jaunuoliai, kuriems vadovauja Vytautė Fomkinaitė. 

Lietuvos rinktinėje yra daug perspektyvių badmintonistų, tokių kaip Domas Pakšys, Dominik Tankevič, Taja Leonovič, J. Šalnaitė, Jorė Kavaliauskaitė, Goda Vancevičiūtė, Rokas Lesinskas, Jurgis Jatulis, Kipras Sakalauskas, Augustė Stankevičiūtė ir Nojus Tenikaitis. Šie talentingi jaunuoliai turės progą varžytis su geriausiais Europos bendraamžiais ir pasirodyti aukšto lygio kovose.

Europos jaunių badmintono čempionatas prasidės komandinėmis varžybomis, kuriose Lietuva susitiks su Kipru, Latvija ir Turkija. Rugpjūčio 8 dieną prasidės asmeninės varžybos, kuriose sportininkai kausis vieni su kitais, siekdami patekti į aukštesnes varžybų stadijas ir galbūt net kovoti dėl medalių. Tai yra ypatingas išbandymas kiekvienam jaunam badmintonininkui.

Olimpietis Kęstutis Navickas teigia, kad badmintono sėkmė yra sudėtingas derinys tarp fizinių ir psichologinių įgūdžių. Be fizinio pasirengimo, sportininkams reikia stiprios valios, sugebėjimo mokytis ir prisitaikyti prie naujų situacijų bei iššūkių. Šios savybės yra lemiamos, norint pasiekti aukštų rezultatų ir iškilti tarp geriausiųjų badmintono žaidėjų pasaulyje.

Lietuva turi daug potencialo šioje sporto šakoje, tačiau siekiant pasiekti didžiųjų pasiekimų, būtina teikti paramą ir skatinti jaunus talentus. Tai yra bendras visų sporto šakų atstovų, savivaldybių ir valstybės uždavinys – sukurti palankias sąlygas jaunimui užsiimti sportu ir siekti savo svajonių.

Čempionatas neabejotinai yra ypatingas įvykis Lietuvos badmintonui. Šis renginys ne tik padeda jauniems sportininkams išbandyti savo jėgas ir įgūdžius tarptautiniame lygyje, bet ir suteikia galimybę populiarinti badmintoną Lietuvoje. Kuo daugiau žmonių susidomės šia sporto šaka, tuo daugiau ateinančių talentų ir sėkmingų sportininkų galima tikėtis ateityje. Europos jaunių badmintono čempionatas Vilniuje yra ne tik įdomus renginys sporto entuziastams, bet ir svarbus žingsnis Lietuvos badmintono plėtrai. Mes tikimės, kad šio čempionato metu Lietuvos rinktinė pasirodys puikiai ir atneš šaliai ne tik medalius, bet ir didžiulį džiaugsmą ir sporto šakoje pasiektų naujų aukštumų.

Komandinio Europos (U17) čempionato grafikas:

2023.08.04: Lietuva prieš Kipras – 12:30;

2023.08.05: Lietuva prieš Latvija – 9:00;

2023.08.06: Turkija prieš Lietuva – 10:00;

Asmeninio Europos (U17) čempionato grafikas:

2023.08.08

Gokay Gol/Nisa Nur Cimen (TUR) – Jurgis Jatulis/Taja Leonovič (LTU) – 13:25;

Jakob Langeland Risa (NOR) – Domas Pakšys (LTU) – 15:55;

Domas Pakšys/Jorė Kavaliauskaitė (LTU) – Toms Sala/Nikola Mukiele (LAT) – 18:05;

Thomas Wiesler/Amelie Thurnherr (AUT) – Rokas Lesinskas ir Goda Vancevičiūtė (LTU) – 19:25; 

2023.08.09

Taja Leonovič (LTU) – (varžovas paaiškės pirmame rate) – 10:00;

Jorūnė Šalnaitė (LTU) – Anastasiia Alymova (UKR) – 11:00;

(varžovas paaiškės pirmame rate) – Jorė Kavaliauskaitė (LTU) – 11:10;

(varžovas paaiškės pirmame rate) – Nojus Tenikaitis (LTU) – 14:05;

(varžovas paaiškės pirmame rate) – Dominik Tankevič (LTU) – 14:40;

Vilma Aasheim Engen/Linnea Holmedal (NOR) – Taja Leonovič/Goda Vanceviciūtę (LTU) – 15:40;

Jorė Kavaliauskaitė/Jorūnė Šalnaitė (LTU) – Erica Gloria/Leonor Ribeiro (POR) – 16:25;

Rokas Lesinskas/Nojus Tenikaitis – Maks Ian Mattias/Nikita Peshekhonov (SLO) – 17:50;

Matic Cerar/Tevž Ornik (SLO) – Jurgis Jatulis/Kipras Sakalauskas (LTU) – 19:20.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai