Dviguba viltis medaliams: Lietuvos sportininkai kovoja badmintono pasaulio čempionate

Lietuvos kurčiųjų badmintonas žengia link aukščiausių prizų pasaulio čempionate. Explore sužinokite, kas įveikė ketvirtfinio barjerą ir turi šansą gauti medalių.

24/07/23  •  299 - peržiūros

Rakečių sportas
Deividas avatar

Lietuvos sportininkai iš 6-ojo pasaulio kurčiųjų badmintono čempionato persvaro paramą grįžti su ne vienu, bet dviem komplektais medalių vyrų ir mišrių dvejetų turnyruose.
Mišrių porų varžybų pusfinalio barjerą įveikė Kazimieras Dauskurtas ir Vaiva Žymantė. Tokiu pat laimėjimu po vyrų ketvirtfinalio gali pasigirti duetas - K. Dauskurtas ir Ignas Reznikas.
Gera naujiena po aštuntfinalio varžybų: K. Dauskurtas ir V. Žymantė įveikė taivaniečius Shih-Rong Yiną ir Yi Lin rezultatu 27:25, 21:18. Šis pergalingas maršas tęsėsi ir bet kurį ketvirtfinalį, kai pavyko nugalėti japonus Yasuhiro Nagaishį ir Mai Kamatą, rezultatu 21:19, 21:13. Mūsų pora dėl finalo vietos kausis su Taivano atstovais Chung-I Chen ir Yan-Ru Shen.
Dauškurto ir Rezniko dvejetų sėkmė tęsėsi ir po ketvirtfinalio - po ilgo ir atkaklaus trijų setų mūšio su indais Piyushu ir Abhinanu Sharma, įvyko pergalė rezultatu 18:21, 21:11, 21:15. Kad jų kelias nesibaigtų, lietuviai pusfinalį turi įveikti kovoje su taivaniečiais Chung-I Chenu bei Chen-Ding Chengu.
Vis dėlto, ne visi lietuviai žaidė sėkmingai. Vienuoliai I. Reznikas ir Emilija Unte ketvirtfinalio barjero mišrių dvejetų varžybose neįveikė. Prieš jų kelionę į ketvertukę pasipriešino ir Indijos rinktinės atstovai Maheshas ir Aaditya Yadav.
Vyrų vienetų šešioliktfinalio etapas taip pat nebuvo sėkmingas mūsų rinktinės lyderiams. K. Dauskurtas nusileido Tailando atstovui Anuntawipui Sombunui - 20:22, 18:21. O I. Reznikas po trijų setų pralaimėjo atstovui Chung-I Chenui.
Pasirengimą gerinti rezultatus demonstruoja ir lietuvė Aurelija Ramaneckaitė, kuri antrajame etape vienetų varžybose nepasipriešino atstovei Min Kyeong Park iš Pietų Korėjos ir pralaimėjo 6:21, 9:21.
Lietuvos kurčiųjų badmintono delegacija jau džiaugiasi viena bronzos medaliu - pasaulio jaunimo čempionate, vykusiame Brazilijoje, bronzą iškovojo mišri pora - Vaidas Voroneckis ir A. Ramaneckaitė.
LKSK informacija

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai