Bostono „Celtics“ tiesiausiu keliu žengė į NBA finalą

Bostono „Celtics“ krepšininkai demonstravo įspūdingą formą Rytų konferencijos finalo serijoje ir laimėję visus keturis mačus prieš Indianos „Pacers“

28/05/24  •  137 - peržiūros

Komandinis sportas
VideoSportas avatar

Bostono „Celtics“ krepšininkai demonstravo įspūdingą formą Rytų konferencijos finalo serijoje ir laimėję visus keturis mačus prieš Indianos „Pacers“, tiesiausiu keliu žengė į NBA finalą. Tai jau 23-asis kartas, kai legendinė Bostono komanda kovos dėl NBA čempionų titulo.

Lemiamoje, ketvirtoje serijos dvikovoje, vykusioje antradienio naktį, „Celtics“ išvykoje 105:102 (29:27, 29:30, 22:26, 25:19) palaužė „Pacers“ komandą. Rungtynės buvo itin įtemptos ir vyko taškas į tašką, tačiau Bostono komanda sugebėjo išsaugoti šaltą kraują ir iškovoti pergalę lemiamomis akimirkomis.

Šioje pergalingoje serijoje „Celtics“ į priekį vedė puikiai pasirodęs Jaylenas Brownas, pelnęs 29 taškus ir išrinktas naudingiausiu Rytų konferencijos finalo serijos žaidėju. Jis buvo ne tik rezultatyvus, bet ir itin naudingas gynyboje, dažnai stabdydamas „Pacers“ atakas. Jam puikiai talkino Jaysonas Tatumas, pridėjęs 26 taškus. Dueto sinergija ir individualus meistriškumas buvo vieni iš pagrindinių „Celtics“ sėkmės veiksnių.

Nors „Pacers“ kovojo atkakliai, jiems pritrūko jėgų sustabdyti galingą Bostono puolimą. „Pacers“ gretose išsiskyrė Andrew Nembhardas, surinkęs 24 taškus, ir Pascalis Siakamas, pridėjęs 19 taškų. Nepaisant pastangų, „Pacers“ nepavyko sustabdyti „Celtics“ lyderių ir iškovoti bent vienos pergalės serijoje.

„Celtics“ klubas su šiuo žingsniu į NBA finalą pasiekė 23-ą kartą savo istorijoje. Paskutinį kartą čempionais jie tapo 2008 metais, tad komanda ir jos gerbėjai tikisi, kad šiemet pavyks pakartoti tą sėkmę ir pridėti dar vieną titulą prie jau turimų 17.

NBA finale „Celtics“ varžovais taps Dalaso „Mavericks“ arba Minesotos „Timberwolves“ komanda. Trečiadienio naktį šios poros serijoje bus žaidžiamas ketvirtasis mačas, kurio metu „Mavericks“ gali užbaigti seriją, nes pirmauja 3-0. Jei „Mavericks“ laimės, jie bus „Celtics“ varžovai finale.

Šio finalo serija žada būti itin intriguojanti, nes abi potencialios varžovės – tiek „Mavericks“, tiek „Timberwolves“ – pasižymi stipriais žaidėjais ir puikiomis komandinėmis strategijomis. „Celtics“ komanda ruošiasi intensyviai treniruotis ir analizuoti būsimų varžovų žaidimą, siekdama kuo geriau pasiruošti lemiamoms dvikovoms.

Bostono „Celtics“ gerbėjai laukia su nekantrumu, tikėdamiesi, kad jų komanda dar kartą parodys savo jėgą ir užsispyrimą bei triumfuos didžiajame finale. 

 

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai