Vilius Gaubas: nepriekaištingas kova Antalijoje ir reitingo aukštumas

Lietuvos tenisininkas Vilius Gaubas patyrė pralaimėjimą didžiajame finale prieš prieš patyrusį Ispanijos atstovą Carlosą Gimeno Valero.

25/02/24  •  124 - peržiūros

Rakečių sportas
VideoSportas avatar

Lietuvos tenisininkas Vilius Gaubas (ATP-372) pradžiugino teniso fanus stipriu pasirodymu Antalijos „Futures“ turnyre, kuris ne tik atnešė iššūkių, bet ir leido jam pakilti į naują ATP reitingo aukštumą. Nepaisant to, kad didžiajame finale lietuvis patyrė pralaimėjimą rezultatu 6:1, 6:7(1), 5:7 prieš patyrusį Ispanijos atstovą Carlosą Gimeno Valero (ATP-644), V. Gaubo pasirodymas liko įsimintinas.

Pirmajame sete Vilius Gaubas dominavo ir lengvai iškovojo 6:1 pergalę, demonstruodamas savo talentą ir tvirtą žaidimo planą. Antrasis setas buvo intensyvus, ir nors lietuvis įrodė savo tvirtumą, Carlosas Gimeno Valero ėmė pakeisti tempą ir išsiveržė į pergalingą 6:7(1) rezultatą. Kova tęsėsi ir trečiajame sete, kurį Ispanijos atstovas sugebėjo užbaigti 5:7, pasiekdamas turnyro triumfą.

Nors V. Gaubui nepavyko iškilti į pirmąją vietą šiame turnyre, jo pasirodymas užsitikrino 16 ATP reitingo taškų ir 2120 JAV dolerių. Šis rezultatas leis lietuviui pakilti į 358-ąją ATP reitingo vietą, atveriant naujas galimybes ateities turnyruose.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai