Utenos lankininkai perrašo šaudymo iš lanko istoriją

Utenos lankininkų klubas paskelbia naują Lietuvos rekordą šaudymo iš lanko varžybose Pagiriuose. J. Grigaravičius nusileidžia tėvui M. Grigaravičiui ir iškovoja LLF taurę.

11/09/23  •  259 - peržiūros

Taiklumo sportas
VideoSportas avatar

Vilniaus rajone, Pagirių miestelyje, šį savaitgalį vykusios šaudymo iš lanko varžybos "V. Černiausko taurė" sukėlė tikrą sportinį šturmulį. Tai ne tik buvo ketvirtasis Lietuvos lankininkų federacijos (LLF) taurės etapas, bet ir renginys, kuriame buvo pasiektas naujas Lietuvos rekordas.

Rekordas pagerintas komandiniame šūvių tikslinimo varžybose

Komandinėse šūvių tikslinimo varžybose šalies rekordą pagerino Utenos lankininkų klubo (ULK) trio, kurį sudarė Jonas Grigaravičius, Marius Grigaravičius ir Justinas Kosteckas. Šie trys talentingi lankininkai per pusfinalį nugalėjo "Alytupio-Žaliojo lanko" komandą rezultatu 233:211.

Šis rezultatas - 233 taškai iš 240 galimų - yra net septyniais taškais geresnis negu ankstesnis Lietuvos rekordas, kurį laikė Mindaugas Baranauskas, Valerijus Denisovas ir Tomas Liekis nuo 2011 metų.

Dramatiškas finišas ir auksiniai medaliai

Tačiau tikras dramatizmas vyko finale. Utenos lankininkų klubas su minimaliu skirtumu 223:222 nugalėjo Lankininkų sporto klubą (LSK) ir iškovojo auksinius medalius.

Šeimyninė konkurencija individualiose varžybose

Individualiose šūvių tikslinimo varžybose šeimyninė konkurencija pasiekė aukštus aukštumas. Finale susitiko Jono ir Mariaus Grigaravičių duetas. Šįkart pergalę iškovojo sūnus J. Grigaravičius, įveikęs tėvą rezultatu 142:134. Taip pat jis iškovojo LLF taurę.

J. Grigaravičius - sezonas įsimintinas įvairiais pasiekimais

Jonui Grigaravičiui šis šaudymo iš lanko sezonas tikrai bus įsimintinas. Jis tapo pirmuoju lietuviu, iškovojusiu pasaulio jaunių čempionato medalį, laimėjo visas suaugusių varžybas Lietuvoje, pagerino net šešis Lietuvos rekordus ir dalyvavo Europos žaidynėse.

"Vilniuje sekėsi neblogai. Rezultatas galėjo būti ir geresnis. Žinau, kad su geromis oro sąlygomis galėjau pasirodyti geriau. Išlaikyti formą iki rudens nebuvo sunku, nes treniravausi kiekvieną darbo dieną," - pasakojo J. Grigaravičius. "Prieš komandines varžybas minčių apie Lietuvos rekordą nebuvo, bet prasidėjus pusfinaliui ir iššovus pirmas dvi serijas, supratau, jog galime pagerinti rekordą. Visi komandos draugai šaudė nepriekaištingai ir mums pavyko užfiksuoti šalies rekordą."

Kitų dalyvių pasirodymas ir paminėtinos pergalės

Nepaisant šio įspūdingo pusfinalio, kitos varžybos taip pat buvo pilnos sportinių išbandymų. Giedrius Kavaliauskas įveikė Žydrūną Karpavičių dėl trečiosios vietos rezultatu 139:137.

Kitose varžybų kategorijose taip pat pasirodė išskirtiniai talentai: Modestas Šliauteris triumfavo vyrų olimpinių lankų varžybose, Paulina Ramanauskaitė moterų olimpinių lankų varžybose, Artūras Jacevičius vyrų paprastųjų lankų varžybose, o Lolita Zaliauskienė moterų paprastųjų lankų varžybose.

Komandinėse varžybose nugalėjo "Kauno lankininkai," "Klaipėdos lankininkai," "Vajetau," "Kauno lankininkai" ir "Strėlė"

Komandinėse varžybose pirmąsias vietas užėmė "Kauno lankininkai" (vyrai, olimpiniai lankai), "Klaipėdos lankininkai" (moterys, olimpiniai lankai), "Vajetau" (vyrai, paprasti lankai), "Kauno lankininkai" (moterys, paprasti lankai) ir "Strėlė" (vyrai, ilgieji lankai).

Šias įspūdingas šaudymo iš lanko varžybas Vilniaus rajone organizavo šaudymo iš lanko centras "Strėlė." Šios varžybos ne tik paryškino Lietuvos lankininkų talentą, bet ir padidino šio sporto populiarumą šalyje.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai