Istorinis plaukimas, muzikos žvaigždės ir Joninių vainikai Nemune: Kaunas švenčia Lietuvos plaukimo šimtmetį

Birželio 23-ąją Nemuno saloje Kaune vyks įspūdinga sporto ir muzikos šventė – Lietuvos plaukimo šimtmečio šventė, rašo Lietuvos plaukimo federacija.

30/05/24  •  136 - peržiūros

Vandens sportas
VideoSportas avatar

Birželio 23-ąją Kauno Nemuno sala pavirs gyvybinga ir energinga sporto bei muzikos epicentru, kurioje vyks įspūdinga Lietuvos plaukimo šimtmečio šventė. Šis renginys, sutampantis su Joninių išvakarėmis, taps puikia proga ne tik prisiminti istorinę plaukimo tradiciją, bet ir mėgautis įkvepiančiomis pramogomis bei koncertu, kuriame pasirodys ryškiausios Lietuvos muzikos žvaigždės.

Šventės kulminacija – istorinės plaukimo varžybos, atkuriant pirmąsias oficialias Lietuvos plaukimo varžybas, vykusias 1924-aisiais Nemune. Šią unikalią plaukimo šventę pristatė „LTU Aquatics“ asociacijos prezidentas Saulius Binevičius, Kauno vicemeras Mantas Jurgutis, patyręs olimpinių varžybų organizatorius Mantas Marcinkevičius ir M.A.M.A. asociacijos pirmininkas Martynas Tyla.

Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusioje spaudos konferencijoje, S. Binevičius įteikė simbolinį „LTU Aquatics“ medalį M. Jurgučiui, dėkodamas už miesto paramą organizuojant šventę. M. Marcinkevičiui ir M. Tylai buvo įteikti aukso spalvos „LTU Aquatics“ ženkleliai, simbolizuojantys šimtmečio svarbą.

„Esame labai laimingi, kad šis renginys vyksta būtent Kaune, nes čia prieš šimtą metų įvyko pirmosios oficialios plaukimo varžybos Lietuvoje,“ – kalbėjo Kauno vicemeras M. Jurgutis. „Kauno miesto savivaldybei nekilo abejonių prisidėti prie šios ypatingos šventės.“

Nemuno sala taps plaukimo sostine, kurioje nuo ryto iki vakaro vyks įvairios veiklos vaikams ir suaugusiems: parodos, olimpinio sporto varžybos ir interaktyvios pramogos. Šventės dalyviams bus išduodami specialūs elektroniniai plaukimo šimtmečio minėjimo pasai, kuriuos galima bus iškeisti į partnerių prizus.

M. Marcinkevičius pažymėjo, kad tikimasi surinkti 100 plaukikų, kurie įveiks istorinę atkarpą tarp Kauno geležinkelio ir Aleksoto tiltų, tokiu būdu įsirašydami į Lietuvos istoriją. Dalyviai gaus išskirtines plaukimo kepurėles ir atminimo medalius. Registracija jau prasidėjo, ir tarp dalyvių yra buvę Lietuvos plaukimo rinktinės nariai.

„Norintys dalyvauti šiame kartą per šimtmetį vykstančiame plaukime turėtų paskubėti, nes vietų skaičius ribotas,“ – sakė M. Marcinkevičius.

Istorinis plaukimas bus tiesiogiai transliuojamas per LRT kartu su Lietuvos muzikos žvaigždžių koncertu. M. Tyla atskleidė, kad koncerto pradžioje į Nemuną bus paleista šimtas simbolinių Joninių vainikėlių. Atlikėjai, koncertuosiantys pusantros valandos trukmės transliacijos metu, buvo atrinkti pagal olimpiečių pageidavimus. Tarp jų bus Rokas Yan, Evgenya Redko, reperis Proflame ir kiti.

S. Binevičius pabrėžė, kad vienas iš koncerto tikslų yra pagerbti labiausiai nusipelniusius vandens sporto atstovus, kuriuos vienija „LTU Aquatics“ asociacija.

Žiūrovai į šventę bus kviečiami nemokamai, tačiau sportinių rungčių dalyviams bus taikomas atsakomybės mokestis. Daugiau informacijos apie renginį galima rasti interneto svetainėje 100.ltuaquatics.com.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai