Erdvėlaivis ant keturių ratų: Lietuvis su legendiniu „Opel Kadett“ grįžta į Lietuvą dėl „drag“ varžybų

Kazlų rūdos poligone surengtas pirmasis Lietuvos automobilių „drag“ čempionato etapas, pritraukęs beveik 120 dalyvių. Tarp jų ir Ernestą Stankevičiu, šiuo metu gyvenantį Švedijoje, tačiau grįžtantis į..

30/05/24  •  113 - peržiūros

Techninės sporto šakos
VideoSportas avatar

Praėjusį savaitgalį Kazlų rūdos poligonas tapo adrenalino epicentru – čia surengtas pirmasis Lietuvos automobilių „drag“ čempionato etapas, pritraukęs beveik 120 dalyvių. Tarp jų ir Ernestas Stankevičius, šiuo metu gyvenantis Švedijoje, tačiau grįžtantis į Lietuvą tik dėl šių įspūdingų varžybų. Jis lenktyniavo su savo legendiniu 800 arklio galių „Opel Kadett“, kuris šiose lenktynėse dalyvauja jau daugiau nei 20 metų. 

E. Stankevičius savo „Opel Kadett“ įsigijo dar 2000-aisiais, kai lenktynių aistra jį įkvėpė filmas „Greiti ir įsiutę“. Nuo to laiko Ernestas ne kartą tapo Lietuvos „drag“ čempionu, nuolat tobulindamas savo automobilį. Nors jis jau daugiau nei dešimtmetį gyvena ir dirba Švedijoje, tačiau į Lietuvą grįžta tik dėl lenktynių, o automobilį čia prižiūri jo draugai.

„Pirmos lenktynės visada sukelia šiek tiek nerimo,“ – pasakoja Ernestas. „Turėjome naują variklį, daug patobulinimų. Iškilo techninių nesklandumų, bet viską sutvarkėme. Pirmosios varžybos mums buvo tarsi technikos išbandymas.“

Nors varžybose galėjo užimti trečiąją vietą, tačiau dėl „False Start“ liko ketvirtas. Ernestas pripažįsta, kad greičiu yra patenkintas, nors savo asmeninio rekordo ir nepagerino. Jo tikslas – toliau dalyvauti varžybose ir reguliuoti automobilio parametrus testuojant jį trasoje.

Automobilio ruošimu rūpinasi bičiuliai, tačiau Ernestas taip pat prisideda – Švedijoje jis pats pagamino visą kėbulo apdailą iš lengvo stiklo ir anglies pluoštų. „Opel Kadett“ per metus tapo tikru „drag“ bolidu, su „Calibra“ modelio varikliu po kapotu, generuojančiu iki 800 arklio galių.

Kadangi variklis naujai perrinktas, šioms varžyboms galią sumažinome iki 550 arklio galių,“ – sako Ernestas. „Tačiau ant stendo esame atsukę ir 700 AG. Dabar galime pasiekti ir daugiau nei 800 AG, bet pirmose varžybose po variklio perrinkimo bijojome važiuoti su tokiais skaičiais. Originalo variklyje likę tik blokas ir galva – visi kiti komponentai yra sportinės dalys.“

E. Stankevičius planuoja šiemet grįžti į Lietuvą dar keliems sezono etapams, kuriuose sieks išmėginti galingesnę savo automobilio programą. Jo tikslas – įrodyti, kad „Opel Kadett“ legenda vis dar gyva ir konkurencinga.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai