Aleksas Savickas iškovoja aukso medalį NCAA varžybose

Studentų lygos (NCAA) Southeastern Conference (SEC) čempionate plaukikas Aleksas Savickas triumfuoja vyrams 100 jardų krūtine, iškovojęs aukso medalį su rekordiniu rezultatu 51,01 sek. Sėkmingas pasir..

24/02/24  •  133 - peržiūros

Vandens sportas
VideoSportas avatar

Šį savaitgalį plaukikas Aleksas Savickas iš Floridos valstijos universiteto "Gators" komandos triumfavo NCAA (Nacionalinės Kolegijų Sporto Asociacijos) Southeastern Conference (SEC) plaukimo ir šuolių į vandenį čempionate. 21-erių Panevėžietis pasiekė įspūdingą pergalę vyrams 100 jardų krūtine rungtyje, iškovojo aukso medalį ir pagerino "James E. Martin Aquatics Center" baseino rekordą, finišuodamas per 51,01 sekundę (anksčiau 51,05 sek.).

Savicko pasirodymas ne tik įžymėjo jį kaip vieną iš stipriausių plaukikų NCAA lygoje, bet ir atvėrė jam kelialapį į artėjančias Paryžiaus olimpines žaidynes. Jau anksčiau plaukikas įvykdė olimpinį 200 metrų plaukimo krūtine normatyvą, užtikrinant savo vietą olimpinėse varžybose.

Finišavęs su 0,25 sekundės pranašumu prieš abu varžovus, Julianą Smithą ir Alexą Sanchezą, Savickas parodė savo didžiulį potencialą. Tai ne tik jo asmeninės sėkmės ženklas, bet ir svarbus žingsnis link aukščiausių plaukimo varžybų.

"Lithuania Aquatics" primena, kad šiuo metu kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes jau užsitikrinėjo Danas Rapšys (200 metrų, 400 metrų laisvu stiliumi), Kotryna Teterevkova (100 metrų, 200 metrų krūtine), Rūta Meilutytė (100 metrų krūtine) ir Lietuvos vyrų estafetė 4 × 200 metrų laisvu stiliumi. Šis įspūdingas rezultatas leidžia Lietuvai tikėtis dar didesnio pasirodymo olimpinėje arenoje.

Savicko sėkmė NCAA čempionate ne tik didžiuoja universitetą, bet ir Lietuvos plaukimo bendruomenę, kuri su dideliu susidomėjimu seka savo sportininkų pasiekimus tarptautinėje arenoje. Džiaugiamės už Aleksą Savicką ir linkime jam tolimesnių triumfų ateityje, kurie galėtų dar labiau iškelti Lietuvą pasaulyje kaip stiprią plaukimo naciją.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai