Tęstiniame turnyre Vilniuje – ATP reitingą turėjusio tenisininko pergalė

Trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose vyko finaliniai masiškiausio šalies teniso vienetų turnyro susitikimai, po kurių apdovanojimais džiaugėsi net 76 teniso mėgėjai.

24/03/23  •  289 - peržiūros

Rakečių sportas
Jokūbas  avatar

„Teniso namų“ surengtame tęstiniame žiemos vienetų turnyre, vykusiame Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, iš viso susigrūmė beveik tūkstantis teniso mėgėjų.

Bene pajėgiausi tenisininkai varžėsi Vilniaus lygos „Masters“ divizione, kurio nugalėtoju tapo trisdešimtmetis Benas Majauskas. Lemiamame susitikime jis 6:4, 7:5 įveikė Tadą Skairį. 

Akylesni Lietuvos teniso mėgėjai prisimena B. Majauską prieš daugiau nei dešimtmetį buvus vienu iš perspektyviausių jaunųjų šalies tenisininkų, mynusių iš Lietuvos vyrų teniso rinktinės slenkstį. Lygiai prieš dešimtį metų jis buvo pakilęs iki 1475 ATP reitingo vietos. Visgi vėliau sportininkas pasirinko studijas JAV ir žaidimą šios šalies studentų teniso lygoje.

„Minčių grįžti į profesionalų tenisą turėjau ir po studijų. Padaręs metų pertrauką pradėjau intensyviai treniruotis su Robertu Wrezinskiu, tačiau netrukus jis pats išvyko studijuoti ir žaisti už Atlanto, o aš likau be rimto treniruočių partnerio. Tada ir priėmiau sprendimą atsisveikinti su savo svajonėmis apie didžiausius pasaulio kortus“, – pasakoja B. Majauskas. 

Anot vaikino, būtent JAV jis buvo pasiekęs savo sportinės formos piką: „Ten man sekėsi žaisti tikrai gerai. 2013 metais tapau pirma antrojo JAV studentų lygos diviziono dvejetų rakete, po metų buvau trečias. Teko daug žaisti prieš stiprius varžovus, kai kurie iš jų iki šiol yra tarp 300 geriausių pasaulyje. Žodžiu, tikrai įdomi ir gera patirtis“.

Atsisakęs minčių apie profesionalo karjerą B. Majauskas teniso raketės rankoje nelaikė trejus metus, o grįžti į kortus jį galiausiais paskatino varžybų ir kovos adrenalino ilgesys. 

„Tariant paprastai, man atsibodo sporto salė ir bėgimo takelis. Pasiilgau tikrų varžybų, jų įtampos. Prieš varžovus kovojau iš esmės visą savo gyvenimą ir ėmiau suprasti, kad būtent šio jausmo man labai trūksta. Todėl ir vėl atsidūriau teniso kortuose, terpėje, kurioje puikiai atsiskleidžia mano charakteris, noras kovoti ir nugalėti“, – pasakoja B. Majauskas. 

Kalbėdamas apie pergalę „Teniso namų“ turnyre, tenisininkas neslėpė – ji yra maloni. 

„Visų pirma įrodžiau sau, kad vis dar galiu nugalėti tuos varžovus, su kuriais sportavau nuo mažų dienų, prieš kuriuos kovojau įvairiuose Lietuvos čempionatuose. Tikiu, kad ateityje tų buvusių mano varžovų šiame turnyre bus dar daugiau. Galbūt kažkam iš jų reikia kokios nors papildomos motyvacijos. Bet pats šio turnyro formatas yra labai įdomus, kažkiek primenantis JAV universitetų komandų varžybas. Todėl esu tikras, kad ilgainiui dalyvių skaičius čia tik augs“, – sako tenisininkas. 

Vilniuje „Teniso namų“ žiemos vienetų turnyre iš viso varžėsi 779 žaidėjai, Kaune – 72, o dar 55 – Klaipėdoje. Skirtingų divizionų nugalėtojais tapo Simonas Pocius, Eivinas Marčiauskas, Algirdas Radauskas, Mantas Mikočiūnas, Aurelija Šidiškytė, Gintė Martinkėnė, Ina Simanauskienė, Darius Lauruševičius, Antonas Hegelmannas, Mantas Šilkauskas, Judita Eidukaitienė, Darius Abromavičius, Benas Lukošius, Fortūnata Kabankova ir Paulina Balsienė.

„Teniso namai“ yra didžiausia 13 metų veikianti tenisininkų interneto platforma ir teniso bei padelio turnyrų organizatorius Lietuvoje. Projektas jungia beveik 5 tūkst. teniso entuziastų visoje šalyje. Šiuo metu Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vyksta tęstinis „Teniso namų“ dvejetų turnyras, o vasarą į kortus vėl bus pakviesti vienetų žaidėjai.

„Teniso namų“ informacija

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai