Trijų savaičių varžybų maratoną jaunasis kartingo lenktynininkas Patrikas Jocius pažymėjo pergale

Lietuvos lenktynininko Deivido Jociaus sūnus Patrikas Jocius ir toliau stebina savo puikiais rezultatais kartingų disciplinoje.

21/03/23  •  180 - peržiūros

Techninės sporto šakos
Jokūbas  avatar

Sparčiai progresuojantis jaunuolis į 2023-iųjų metų trofėjų lentyną jau spėjo pasidėti etapo nugalėtojo taurę.

Jaunasis lenktynininkas sužibėjo FIA CEZ centrinės Europos čempionato pirmame etape. Jose lietuvis iškovojo pirmąją vietą „Rotax Micro Max“ klasėje, kurioje varžosi 8-11 metų vaikai. Lenktynininko tėvas Deividas Jocius sako, kad lenktynių pradžia buvo išties sunki, tačiau galiausiai sūnui pavyko žengti ant aukščiausio prizininkų podiumo laiptelio.

„Labai džiugu, kad pas Patriką atsiranda jau ne tik greitis, bet ir stabilumas. Prieš metu startavome būtent toje pačioje trasoje ir metai nebuvo lengvi. Tuomet su TOP3 vairuotojais lygiuotis dar negalėjome.

Tačiau kryptingas darbas, treniruotės ir trenerio indėlis davė rezultatų. Šiemet pasiruošimas ir sunkus darbas buvo vainikuotas laimėta pirmąja vieta“, – sakė Deividas Jocius.

Šios varžybos Patrikui Jociui šiemet jau buvo trečiosios. Metus jaunuolis pradėjo taip pat puikiai. Vasario pabaigoje, pirmosiose šių metų varžybose lietuviui irgi pavyko žengti ant prizininkų pakylos.

„Vasario 24-26 dienomis lenktyniavau „Bonus“ taurėje, kurioje užėmiau antrą vietą. Tai buvo gera treniruotė prieš Europos čempionatą „Rotax Max Challenge CEE“, kuris vyko praėjus savaitei nuo pirmo šių metų starto. Jame turėjau sunkumų ir finišavau penktas. Bet dar po savaitės pavyko iškovoti pirmąją vietą“, – trijų savaičių lenktynių maratono iššūkius prisiminė Patrikas Jocius.

Beje, jaunasis lenktynininkas turėjo progą prisiliesti ir prie automobilių sporto istorijos. Jis lenktyniavo Italijoje, Venecijos apylinkėse esančioje „Pista Azzurra“ trasoje, kurioje anksčiau yra varžęsi tokie legendiniai pilotai kaip Airtonas Senna, Michaelis Schumacheris ir Lewisas Hamiltonas.

Daugiau informacijos: twim.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai