Sportininkai ruošiasi Europos žaidynėms: susipažino su taisyklėmis ir socialinių tinklų galimybėmis

Lietuvos rinktinės sudėtis Europos žaidynėse vis auga.

31/05/23  •  157 - peržiūros

Lengvoji atletika
Žymantas  avatar

Šiuo metu skaičiuojama, kad į Krokuvoje (Lenkija) vyksiantį renginį vyks 135 sportininkai, tačiau šis skaičius dar gali didėti. Pirmadienį į žaidynes vyksiantiems sportininkams ir aptarnaujančio personalo nariams buvo surengtas seminaras, kurio metu dalyviai supažindinti su aktualiausia technine informacija, antidopingo taisyklėmis, medikų komanda ir galimybėmis sportininkams.

„Iki žaidynių liko labai nedaug laiko, turėsime rekordinę rinktinę ir tikime, kad kiekvienas iš jūsų padarysite ką galite ir dar truputį daugiau. O mes už jus sirgsime ir palaikysime“, – LTOK būstinėje ir virtualiai susirinkusius dalyvius sveikino olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Trečiosios Europos žaidynės vyks birželio 21-liepos 2 dienomis Krokuvos, Mažosios Lenkijos ir Silezijos regionuose. Čia varžysis 7300 sportininkų iš 48 Europos valstybių. Kaip ir kituose Europos nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos renginiuose, čia nebus karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos atstovų.

„Pasiruošimas Europos žaidynėms buvo kupinas iššūkių, tiek organizatoriams, tiek mums. Vežame rinktinę, kuri bus praktiškai dvigubai didesnė nei prieš tai vykusiose žaidynėse, sportininkai bus išsibarstę šešiuose kaimeliuose. Kaip ir kiekviename renginyje, kuriame dalyvaujame, mūsų tikslas – užtikrinti, kad mūsų sportininkai turėtų kuo geresnes tiek apgyvendinimo, tiek treniruočių sąlygas ir galėtų neblaškomi siekti Lietuvai medalių“, – sakė Lietuvos misijos vadovas Einius Petkus.

Iš viso žaidynėse bus varžomasi 19 olimpinių disciplinų ir 8 neolimpinėse sporto šakose. Vyks 12 Europos čempionatų, net 18 sporto šakų bus galimybė varžytis dėl patekimo į kitais metais vyksiančias Paryžiaus olimpines žaidynes.

Sportininkai bus apgyvendinti studentų bendrabučiuose, sporto centruose arba viešbučiuose. Pavyzdžiui, Krokuvoje, kur bus didžiausia dalyvių koncentracija, sportininkų kaimelis bus įkurtas studentų bendrabučių patalpose. Kaimelyje veiks treniruoklių salė, poliklinika, 1800 vietų valgykla.

Būtent Krokuvoje įsikurs Lietuvos misijos vadovai, čia bus įrengtas ir medicinos kabinetas. Į žaidynes vyks penkių patyrusių sporto medikų komanda. Skirtingose žaidynių vietose dirbs vyriausiasis gydytojas Paulius Petraitis, gydytojai Mantvydas Šilkūnas ir Alma Kajėnienė, kineziterapeutai Laura Gedminaitė ir Marius Matulionis. Savo kineziterapeutus į žaidynes vežasi 3×3 krepšinio, regbio, baidarių ir kanojų irklavimo bei bokso komandos.

Seminaro metu Lietuvos sporto medicinos federacijos prezidentas P. Petraitis žaidynių dalyviams pristatė, kaip medikų komanda ketina dirbti renginio metu, kokią įrangą gabens į Lenkiją. Visi į žaidynes vyksiantys sportininkai turės galimybę sveikatą pasitikrinti „Affidea“ klinikos sporto medicinos, mokslo ir tyrimų laboratorijoje „LTeam LAB“, bei „Medicina Practica“ laboratorijoje.

Prieš kiekvieną sporto renginį, į kurį dalyvavimą organizuoja LTOK, dalyviai supažindinami su antidopingo taisyklėmis ir naujovėmis. Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Rūta Banytė pristatė taisykles bei procedūras, kurios bus taikomos Europos žaidynėse.

Antroji seminaro dalis buvo skirta švietimui. LTOK užsienio ryšių direktorė Vaida Mačianskienė pristatė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sportininkams skirtą platformą „Athlete 365“. Šioje platformoje atletai gali bendrauti tarpusavyje, gauti išskirtinius TOK ir jo partnerių pasiūlymus, sužinoti naujienas apie darbo ar praktikos galimybes, teikti paraiškas stipendijoms. Tuo tarpu rinkodaros ekspertė Dominyka Venciūtė praktiniame mokomajame seminare kalbėjo apie socialinius tinklus ir prekės ženklo kūrimą.

 

Dominyka Venciūtė (Sauliaus Čirbos nuotr.).
Sauliaus Čirbos nuotr.
0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai