SKIGO maratonas: slidžių trasos Ignalinoje paruoštos ir laukia slidininkų

Vasario 12 dieną Ignalinoje, Lietuvos žiemos sporto centro bazėje vyks lygumų slidininkų SKIGO maratonas.

10/02/23  •  570 - peržiūros

Žiemos sportas
Jokūbas  avatar

Pasak šių varžybų pagrindinio organizatoriaus, specializuotos slidinėjimo parduotuvės SKIGO.LT vadovo Marijaus Rindzevičiaus, Lietuvoje mėgėjams skirtų lygumų slidinėjimo renginių beveik nevyksta.

Todėl SKIGO maratonas bando tapti tuo vienijančiu renginiu, kuriame susitinka sportininkai ir varžybose mėgstantys dalyvauti mėgėjai, nes kitų progų jiems pasivaržyti nėra.

Dalyvauti maratone norą pareiškė olimpietis Modestas Vaičiulis, svečiai iš Lenkijos ir Slovakijos.

„Mėgėjų lauks 20 km nuotolio varžybos. Laukiami tie, kurie, galbūt, pirmą kartą savo gyvenime bandys įveikti šią distanciją ir kartu su šeima ar draugais patirs gyvenime dar nepatirtų emocijų.

Šis nuotolis taip turėtų sudominti tuos, kurie, galbūt, niekada nėra šliuožę su specialia technika paruoštoje trasoje.

Nuotolį bus galima įveikti mėgstamu stiliumi. Trasa nusidrieks vaizdingomis Ignalinos vietovėmis. Įveikę distanciją galės gauti atminimo diplomą.

Lengvų iššūkių neieškantys save galės išbandyti pagrindinėje distancijoje: moterys laisvuoju stiliumi šliuoš 30 km, vyrai – 45 km ir varžysis dėl prognozuojamo 1500 eurų vertės prizinio fondo.

Slidžių trasos Ignalinoje paruoštos ir laukia slidininkų“, – teigė M. Rindzevičius.

Artėjant SKIGO maratonui, šis pagrindinis renginio organizatorius kviečia visus išbandyti tikrą lygumų slidinėjimo trasą.

• Mesti sau iššūkį kartu su tokių pačių tikslų vedamais bendraminčiais, galbūt, pirmą kartą.

• Pasimėgauti šventine renginio atmosfera, nuostabia Ignalinos krašto gamta ir savo akimis įsitikinti, kad net šiuo metu Ignalinos apylinkėse vietomis yra net 40 cm sniego danga.

•Į renginį dauguma atvyks vedini asmeninių iššūkių ar naujų patirčių. Didžioji dalis renkasi mėgėjams skirtą distanciją, kurioje daugeliui svarbiausia ne varžymasis, o jos įveikimas.

•2022 m. Skigo maratone prie starto stojo humoro nestokojančios merginos, kurioms tai buvo pirmas kartas ant slidžių ir jos sėkmingai įveikė trasą.

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai