„Raseinių“ treneris K. Lendzevičius: „Pusfinaliui turime konkretų planą“

Šventės pirmąją dieną 21:00 val. užbaigs antrasis pusfinalis, kuriame „Raseiniai“ susikaus su „Jurbarku-Kariu“.

28/04/23  •  178 - peržiūros

Komandinis sportas
Žymantas  avatar

„Raseinių“ stiprybė slypi vienybėje

Pastaruosius du sezonus „Raseiniai“ pasirodymą baigė ketvirtfinalyje, o šiemet patobulėjo ir žengė į finalo ketvertą. Raseiniškių treneris Karolis Lendzevičius tikina, kad komanda pasiryžusi kovoti dėl čempionų titulo, tačiau žino, kad lengva nebus.

„Visos į finalinį ketvertą patekusios komandos trokšta pergalės, todėl nesitikime lengvos kovos. Netaupysime jėgų, esame pasiruošę kautis. Savo norą laimėti išreikšime ne žodžiais, o darbais“, – žada K. Lendzevičius.

„Raseinių“ strategas atskleidžia komandos didžiausią stiprybę – neprilygstamą vienybę.

„Mūsų stiprybė yra komandinis žaidimas, tikimės jį žaisti ir finalo ketverte. Neturime nei pavienių lyderių, nei atsarginių žaidėjų. Esame kaip vienas kumštis – kiekvienas žaidėjas vienodai prisideda prie komandos sėkmės“, – tikina K. Lendzevičius.

Raseiniai

Raseiniškių treneris: „Pusfinaliui turime konkretų planą“

Pasak K. Lendzevičiaus, „Raseiniai“ išanalizavo varžovą ir specialiai pasiruošė pusfinalio kovai.

„Kiekvienoms rungtynėms ruošiamės atskirai, todėl ir pusfinaliui turime konkretų planą. Detalių neišduosime – tegul varžovai patys ieško mūsų silpnybių“, – sako treneris.

K. Lendzevičius atvirauja, kad kiekvienas žaidėjas rungtynėms psichologiškai ruošiasi pats, todėl komandos dvasia – visų komandos narių atsakomybė.

„Negalime sau leisti turėti psichologą, todėl šiuo atžvilgiu ruošiamės individualiai. Jaunimui tai bus vertinga patirtis ir pamoka. Tikimės, kad daugiau patirties turintys žaidėjai timptels komandą į viršų sunkiausiais momentais,“ – kalba „Raseinių“ treneris.

Raseinių gyventojai myli vietinę krepšinio ekipą – tą rodo žiūrovų pilnos tribūnos kiekvienose „Raseinių“ rungtynėse. K. Lendzevičiaus teigimu, finalo ketvertas Garliavoje nebus išimtis.

„Ir aštuntfinalyje, ir ketvirtfinalyje komandą į rungtynes lydėjo pilnas autobusas sirgalių – finalo ketverte tikimės dvigubai tiek,“ – teigia ekipos strategas.

Raseiniai

Jurbarkiškiai sveiki, pasiruošę ir geriausios formos

Reguliarųjį sezoną „Jurbarkas-Karys“ užbaigė pačiame turnyrinės lentelės viršuje. Jurbarkiškių vyr. treneris Povilas Valaitis patikina, kad komanda neužmigo ant laurų ir aktyviai ruošiasi artėjančioms finalo ketverto dvikovoms.

„Visos rungtynės yra aukso vertės, todėl į jas ateisime kovoti ir laimėti. Koncentracija yra maksimali, apie kitokį nusiteikimą nėra nė minčių“, – sako P. Valaitis.

Treneris atskleidžia, kad yra ne viena priežastis, kodėl šiemet turėtų išaušti jurbarkiškių valanda.

„Komanda yra tikra komanda – vienas kitą palaiko, gerai sutaria. Pastaruosius keletą metų išlaikėme tokį patį ekipos branduolį. Džiaugiamės, kad visi esame sveiki, pasiruošę ir geriausios formos“, – pasakoja P. Valaitis.

Jurbarkas-Karys

Motyvacija – gerai, bet svarbu nepersistengti

„Jurbarko-Kario“ žaidėjai tiesiog dega noru žaisti ir nugalėti. Pasak P. Valaičio, tiek motyvacijos gali būti netgi per daug.

„Artėjančiose dvikovose bus svarbu tinkamai įvertinti varžovus, žaisti suplanuotą žaidimą. Didžiausias iššūkis – išlaikyti šaltą protą, – teigia treneris. – Mūsų vyrai protingi, turintys patirties, suprantantys rungtynių svarbą. Jiems jokios papildomos motyvacijos nereikia. Atvirkščiai – jos gali būti per daug, tada svarbu nepersistengti.“

P. Valaičio teigimu, „Jurbarkas-Karys“ tikisi gausaus palaikymo iš tribūnų – tokio, koks buvo visą sezoną.

„Žinoma, laukiame gerbėjų, to „šeštojo žaidėjo“. Mūsų sirgaliai ištikimi – palaikė mus viso sezono metu. Už tai esame jiems be galo dėkingi“, – sako jurbarkiškių strategas.

Daugiau informacijos: www.rkl.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai