Panevėžys ruošiasi Olimpinei dienai: dalyvių laukia ir išskirtinis šviesų šou

Birželio 3 dieną Panevėžyje vyksianti didžiulė sporto šventė – Olimpinė diena – vėl suburs tūkstančius smalsuolių, sportininkų bei aktyvaus gyvenimo propaguotojų.

09/05/23  •  244 - peržiūros

Lengvoji atletika
Žymantas  avatar

Ši šventė šiemet bus organizuojama atnaujintoje Panevėžio širdyje – Senvagėje, kur vyko ir prieš penkerius metus.

Tokie renginiai miestui – tarsi įvertinimas už miestiečiams skiepijamą meilę sportui. Panevėžio savivaldybės meras Rytis Mykolas Račkauskas neslepia džiaugsmo, kad grandiozinė Olimpinės dienos šventė jau antrą kartą organizuojama Aukštaitijos sostinėje.

„Panevėžys nuo seno tituluojamas vienu sportiškiausių Lietuvos miestu, kuris yra išugdęs žymius olimpiečius, tokius kaip penkiakovininką Justiną Kinderį, plaukikus Daną Rapšį ir Andrių Šidlauską, boksininką Vitalijų Karpačiauską, dviratininkęs Laimą Zilporytę, Simoną Krupeckaitę, Miglę Marozaitę ir daugelį kitų. Panevėžys nuolat yra minimas kaip sportinis miestas tiek renginiais, tiek ir pasiekimais. Olimpinės dienos dėka mes dar kartą prisidėsime prie kūno kultūros ir sporto plėtojimo ne tik Panevėžio mieste, regione, bet ir šalyje“, – sakė R. M. Račkauskas.

„Smagu sugrįžti į Panevėžį! Prieš penkerius metus šventė sulaukė didžiulio panevėžiečių ir miesto svečių susidomėjimo. Tikiuosi, kad ir šiemet žmonės aktyviai dalyvaus renginyje ir mėgausis fiziniu aktyvumu. Neabejoju, kad veiklos ras kiekvienas šventės dalyvis“, – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Olimpinės dienos programoje – apie 100 sportinių ir pramoginių veiklų, taip pat įvairių sporto šakų varžybos bei žygis. Dėl to organizatoriams, LTOK, Lietuvos olimpiniam fondui (LOF)  ir Panevėžio miesto savivaldybei, tenka ir teks įdėti nemažai pastangų, kad šventė praeitų sklandžiai.

„Panevėžys intensyviai ruošiasi didžiausiai sporto ir pramogų fiestai. Net neabejoju, kad glaudžiai bendradarbiaudami ir surėmę pečius su renginio organizatoriais sukursime tikrą šventę visiems, atsižvelgdami į kiekvienos visuomenės grupės poreikius“, – pabrėžė Panevėžio meras.

Panevėžio Senvagė – pačiame miesto centre esanti gamtos oazė. M. R. Račkausko teigimu, ši itin vietinių gyventojų ir svečių mėgstama vieta po atliktų rekonstrukcijos darbų atgimė nauju veidu, tad renginio dalyviams bus puiki proga ne tik sudalyvauti įvairiose rungtyse, bet ir pasigrožėti miesto Senvage. Be to, visi atvykusieji į šventę galės pasidžiaugti išskirtiniu plaukiojančiu, muzikinio šviesų ir projekcijų fontano pasirodymu.

Prieš penkerius metus pirmą kartą Panevėžyje vykusioje Olimpinėje dienoje dalyvavo apie 28 tūkst. žmonių. „Tikiuosi, kad šiemet per šią šventę sulauksime dar daugiau sporto entuziastų“, – teigė M. R. Račkauskas.

Olimpinė diena – masinis, visą šeimą įtraukiantis, sportą ir sveiką gyvenseną propaguojantis renginys. Tai didžiulė sporto ir pramogų šventė, kurios dalyviai turi galimybę išbandyti daugybę sporto šakų, pabendrauti su olimpiečiais ir smagiai praleisti laiką. 2023 m. Olimpinė diena birželio 3 d. vyks atsinaujinusioje Senvagėje, Panevėžyje. Daugiau informacijos: www.olimpinediena.lt

Daugiau informacijos: www.ltok.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai