Lietuvos treko dviratininkai baigė kovą Egipte

Antrajame UCI treko Tautų taurės varžybų etape, kuriame kovojama ir dėl olimpinės atrankos taškų, penktadienį Lietuvos atstovai į vakarinę dalį nepateko.

22/03/23  •  314 - peržiūros

Dviračiai
Jokūbas  avatar

Paskutinę varžybų dieną iš lietuvių aukščiausią vietą – 22-ą – užėmė Vasilijus Lendelis.

Vasilijus sprinto lenktynių kvalifikacijoje (52 dalyviai) buvo 17-as. Jis 200 m distanciją iš eigos įveikė per 9,991 sek. (vid. greitis – 72,065 km/h). Justas Beniušis (10,308 sek.; vid. greitis – 69,849 km/h) užėmė 34-ą vietą. Geriausiai pasirodė Tokijo olimpinių žaidynių, keturiskart pasaulio ir dukart Europos čempionas olandas Harrie Lavreysenas – 9,49 sek. (vid. greitis – 75,869 km/h). 1-4 vietas užėmę dviratininkai iškart pateko į aštuntfinalį, o 5-28 vietas užėmę atletai kovojo šešioliktfinalyje. J. Beniušį nuo šio etapo skyrė 0,133 sek.

V. Lendel šešioliktfinalyje 0,038 sek. nusileido japonui Yuta Obara (16 vieta kvalifikacijoje).

Olivija Baleišytė nepateko į omniumo (daugiakovės) finalą. Lietuvė kvalifikacijos (34 dalyvės) – 40 ratų, 10 km grupinėse lenktynėse dėl taškų su 4 tarpiniais finišais – pirmoje grupėje (17 dalyvių) liko 13-a (0 tšk.). Iš abiejų grupių į finalą pateko po 12 dviratininkių. Olivija aplenkė Slovakijos, Trinidado ir Tobago, Italijos bei Honkongo atstoves. Lietuvos dviratininkė galutinėje įskaitoje pasidalijo 25-ą vietą.

O. Baleišytė pirmojo Tautų taurės etapo omniume buvo devinta.

Moterų keirino rungtyje (40 dalyvių) Miglė Lendel pasidalijo 27-ą vietą.

Miglė pirmojo etapo trečiajame važiavime buvo trečia. Į ketvirtfinalį iš šio važiavimo pateko Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionė Naujosios Zelandijos atstovė Ellesse Andrews ir japonė Fuko Umekawa. Miglė aplenkė JAV ir Nigerijos dviratininkes.

Pirmojo etapo trečiajame paguodos važiavime M. Lendel liko ketvirta. Iš šio važiavimo į ketvirtfinalį pateko pasaulio 500 m asmeninių lenktynių laikui čempionė prancūzė Taky Kouame. Antra buvo lenkė Marlena Karwacka, o trečia – Malaizijos atstovė Nurul Mohd Asri. Miglė aplenkė Honkongo, Indijos ir Nigerijos dviratininkes.

Į varžybas Egipte buvo išvykę 8 Lietuvos dviratininkai, treneriai Dmitrijus Leopoldas ir Anatolijus Novikovas bei kineziterapeutas Paulius Viknius.

Trečiasis UCI treko Tautų taurės etapas vyks balandžio 20-23 dienomis Miltone (Kanada).

Daugiau informacijos: ldsf.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai