Lietuvos rankinio lygoje liko keturi pretendentai į čempiono titulą

Lietuvos rankinio lygoje baigėsi ketvirtfinalio etapas.

12/04/23  •  235 - peržiūros

Komandinis sportas
Žymantas  avatar

Paskutiniai kelialapį į pusfinalį iškovojo praėjusio sezono finalininkai Kauno „Granito-Kario“ rankininkai. Lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse „Granitas-Karys“ namuose po permainingos kovos 33:28 (13:15) įveikė HC „Vilnių“ ir laimėjo seriją 2:1. Pirmose serijos rungtynėse „Granitas-Karys“ namuose laimėjo rezultatu 23:22, tačiau antrame susitikime Vilniuje pralaimėjo 25:32.

Nugalėtojus į priekį vedė 8 įvarčius pelnęs Matas Jurkevičius ir 6 įvarčius įmetęs Modestas Štarolis. „Vilniaus“ ekipos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo net 13 įvarčių surinkęs rezultatyviausias čempionato rankininkas Vaidas Drevinskas, 10 įvarčių įmetė Martynas Lapinskas.

Rankinis.lt nuotr.

„Noriu padėkoti „Vilniaus“ komandai už gražią ir atkaklią kovą, kuri turėjo patikti žiūrovams. Tokios kovos ir laukėme, nes reguliariajame sezone „Vilniaus“ komandą abu kartus įveikėme vos vieno įvarčio skirtumu. Antroje sezono dalyje „Vilnius“ demonstravo gerą sportinę formą, laimėjo prieš čempionę „Šviesą“, svečiuose pranoko reguliariojo sezono nugalėtoją „Dragūną“, – sakė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas. – Lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse mažiau sprendė taktiniai ar techniniai niuansai. Didžiausią reikšmę turėjo charakteris, nusiteikimas ir noras, ko pasigedau antrose rungtynėse Vilniuje. Nors ir darėm klaidelių, bet antrame kėlinyje pavyko laisviau žaisti, vartininkai gelbėjo, realizavom susikurtas progas ir iškovojome labai svarbią pergalę. Sveikinu visą komandą. Visi įdėjo didesnį ar mažesnį indėlį ir įvykdėme minimalų uždavinį – patekome į Lietuvos čempionato pusfinalį.“

„Rungtynės buvo banguotos. Pirmavome nemažu skirtumu, vėliau įkritome į duobę, bet ir vėl sugebėjome pasivyti varžovus. Pritrūko sėkmės, gal kažkiek ir ištvermės, nes neturime pakankamai lygiaverčių keitimų ir pavargome. „Granito“ pusėje ir patirtis. Jie rungtyniauja su stipriais varžovais Europos turnyruose, Baltijos lygoje. Lemiamais momentais tokia patirtis turi daug įtakos, nes nuolat žaisdamas su stipriais varžovais susiduri su įvairiomis situacijos ir užsigrūdini, – teigė paskutinį kartą 2016 metais pusfinalyje žaidusios „Vilniaus“ ekipos lyderis V. Drevinskas. – Mūsų sezoną galima skirstyti į dvi dalis. Pirmoje žaidėme prastai, o po Naujų metų turėjome daugiau treniruočių ir pasiekėme nemažai pergalių. Jeigu būtume taip žaidę visą sezoną, gal būtume užėmę aukštesnę vietą ir gavę lengvesnį varžovą.“

V. Drevinskas šį sezoną pelnė net 127 įvarčius ir pirmauja rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše. Artimiausią persekiotoją kaunietį M. Jurkevičių lyderis lenkia 29-iais įvarčiais. Trečią vietą su 94 įvarčiais užima dar vienas „Granito-Kario“ rankininkas M. Štarolis. Pusfinalyje „Granitas-Karys“ susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoju Klaipėdos „Dragūnu“. Reguliariajame sezone antrą vietą užėmusi ir tiesioginį kelialapį į pusfinalį iškovojusi Alytaus „Varsa-Stronglasas“ pusfinalyje žais su Vilniaus „Šviesa“. Čempionės titulą ginanti „Šviesa“ ketvirtfinalio serijoje 2:0 pranoko Vilniaus „Amber“. Tokios pat pusfinalio poros buvo ir praėjusį sezoną. Lietuvos rankinio lygos pusfinaliai prasidės tik gegužės 3 d.. Balandžio 15-16 d. Estijoje vyks Baltijos lygos finalo ketvertas, kuriame dalyvaus „Šviesos“ rankininkai, o balandžio pabaigoje Lietuvos rinktinė žais lemiamas Europos čempionato atrankos turnyro rungtynes namuose su Vengrija ir svečiuose su Šveicarija. 

Daugiau informacijos: www.rankinis.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai