Lietuvos jaunimo šokėjai išsidalino medalius, o senjorai tapo pasaulio čempionato finalininkais

Praėjusį savaitgalį Šiauliuose vėl rinkosi stipriausi mūsų šalies šokėjai.

04/04/23  •  495 - peržiūros

Šokiai
Žymantas  avatar

Čia įvyko paskutinysis iš visų šių metų Lietuvos sportinių šokių čempionatų – medalius išsidalino jaunimo iki 21 m. amžiaus kategorijos sportininkai.

Šios amžiaus grupės standartinių šokių programos Lietuvos čempionais tapo Edvardas Mašaro ir Gabija Lapševičiūtė iš Vilniaus klubo „Spindulys“. Duetas laimėjo visus penkis finalo šokius.

Vicečempionų titulas atiteko Aurimui Meškai ir Ainei Rutkauskaitei iš Kauno Editos Daniūtės šokių studijos ir Kauno „Sūkurio“, kuriems teisėjai finale skyrė visas antrąsias vietas. Bronzos medaliais po labai atkaklios kovos pasipuošė taip pat Vilniaus „Spindulio“ šokėjai Kristijonas Jankūnas ir Viltė Žibūdaitė.

Lotynų Amerikos šokių programoje Lietuvos čempionato nugalėtojais tapo Valerijus Šylo ir Beatričė Rupšlaukytė iš Vilniaus „Ratuto“. Šiai porai finale teisėjai pirmąsias vietas skyrė už keturis šokius. Vieną finalo šokį – rumbą – laimėjo šalies vicečempionais tapę Rokas Kraucevičius ir Ilzė Kaminskaitė iš Vilniaus sportinių šokių klubo „Judesys“. Lotynų Amerikos šokių programoje teisėjams nekilo abejonių dėl trečiosios vietos – ją užtikrintai užėmė Kristupas Mlinskas ir Liepa Rudnickaitė iš Klaipėdos „Žingsnio“ ir Kauno „Sūkurio“.

Kam atiteks Lietuvos jaunimo iki 21 m. kategorijos čempionato medaliai, sprendė tarptautinė teisėjų komisija, sudaryta iš Austrijos, Čekijos, Kinijos, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų, Portugalijos, Sakartvelo, Slovakijos ir Ukrainos specialistų.

Kol jaunimas šoko Lietuvoje, senjorų amžiaus grupės sportininkai vyko į pasaulio čempionatą Vokietijos sostinėje Berlyne.

Čia puikiai sekėsi daugkartiniams nacionaliniams Lotynų Amerikos šokių čempionams Mindaugui Baškiui ir Mikai Šimkūnaitei, atstovaujantiems Vilniaus klubui „Spindulys“. M. Baškys ir M. Šimkūnaitė pateko į pasaulio čempionato finalą ir jame užėmė 4-ąją vietą. Duetas varžėsi senjorai III amžiaus grupės (50 – 65 m. amžiaus šokėjai) varžybose, atlikdami Lotynų Amerikos šokių programą.

Senjorų pasaulio čempionate iš viso dalyvavo 77 poros.

Daugiau informacijos: www.dancesport.lt

0 Komentarai
Komentarų nėra

Susiję straipsniai